Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında heyecan sona erdi: Burak Yılmaz, Lille’i grup liderliğine taşıdı – Barcelona’dan Devler Ligi’ne erken veda

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı, dün (8 Aralık) dört grupta oynanan sekiz karşılaşma ile sona erdi. Milli futbolcumuz Burak Yılmaz’ın da gol attığı karşılaşmada Lille, Wolfsburg’u deplasmanda 3-1 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Günün öne çıkan maçında ise Bayern Münih ile Barcelona kozlarını paylaştı. Barcelona, güçlü rakibine 3-0 mağlup olarak Devler Ligi’ne veda etti. 

Öte yandan son 16 turuna yükselen 16 takımdan 15’i belli oldu. Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Atletico Madrid, Ajax, Sporting Lizbon, Real Madrid, Inter, Bayern Münih, Juventus, Lille, Chelsea, Manchester United, Red Bull Salzburg ve Benfica, gruplarını ilk iki sırada tamamlamayı başardı. Son 16 turuna yükselen son takım, yoğun kar yağışı nedeniyle bugüne (9 Aralık) ertelenen Atalanta-Villarreal karşılaşmasının ardından belli olacak. 

Burak Yılmaz, Lille’i grup liderliğine taşıdı 

Wolfsburg, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nun altıncı hafta maçında Lille ile kozlarını paylaştı. Volkswagen Arena’da oynanan karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti.

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Wolfsburg deplasmanına konuk oldu. Her iki takımın da karşılaşma öncesi gruptan çıkabilme iddiası bulunuyordu. Bu durum, müsabakanın heyecan dozajını artırdı. Karşılaşmaya ise Lille adeta gol ile başladı. Hızlı gelişen Lille atağında Zeki Çelik’in pasında topa hareketlenen Ikone, nefis bir ara pası ile Burak Yılmaz’ı gördü. Burak ise bu ikramı geri çevirmeyerek meşin yuvarlağı filelere yolladı ve takımını öne geçirdi. Maçın ilk bölümünde öne geçen Lille, ilk yarının kalan dakikalarında oyunun temposunu düşürdü. Fransa temsilcisi, Wolfsburg’a net gol fırsatları tanımadığı ilk 45 dakikayı önde kapatmayı başardı. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine durağan bir tempoda oynandı. Ancak bu durum, skor avantajını elinde bulunduran Lille’in işine geldi. Jocelyn Gourvennec’in öğrencileri, kontrataklar ile Wolfsburg kalesinde net pozisyonlar da bulmayı başardı. Maçın kader anı ise 72. dakikada yaşandı. Kısa paslar ile Wolfsburg ceza sahasına sokulan Jonathan David, kaleci Koen Casteels’i avlamayı başararak skoru 2-0’a getirdi. Ev sahibini oyundan tamamen koparan gol ise 78. dakikada geldi. 21 yaşındaki yıldız adayı Angel Gomes ile aradaki farkı üçe çıkaran Lille, son dakikalara rahat girdi. Wolfsburg forması giyen Renato Steffen’in 90. dakikadaki golü, karşılaşmanın skorunu belirledi. 

Wolfsburg deplasmanından üç puan ile dönen Lille, G Grubu’nu lider olarak tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Ev sahibi ise Avrupa kupalarına veda etti. Grubun diğer karşılaşmasında Red Bull Salzburg, Sevilla’yı 1-0 mağlup ederek gruptan çıktı. Sevilla, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. 

Wolfsburg-Lille karşılaşmasının özet görüntüleri:

Barcelona’dan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne erken veda

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu’nun altıncı hafta maçında Barcelona ile karşı karşıya geldi. Allianz Arena’da oynanan karşılaşmayı, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Ovidiu Hațegan yönetti.

Benfica’nın Dinamo Kiev’i yeneceğini düşünen Barcelona, Bayern Münih karşılaşmasına mutlak üç puan parolası ile çıktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Grup liderliğini garantileyen Bayern Münih, Barcelona karşısında çok rahat bir futbol ortaya koydu. İlk düdükten itibaren rakibini zor durumlara düşüren ev sahibi, aradığı golü 34. dakikada Thomas Müller ile buldu. Alman yıldız, böylelikle kariyerinde Barcelona’ya attığı gol sayısını sekize çıkartarak rekorunu geliştirdi. İspanya temsilcisini oyundan tamamen düşüren gol ise 43. dakikada geldi. Bayern Münih’in yıldız futbolcusu Leroy Sane, ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Marc-Andre ter Stegen’i avladı. Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, Sane’nin golünün ardından soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

Benfica’nın Dinamo Kiev karşısında 2-0 önde olduğu haberini alan Barcelona, ikinci yarıda tamamen oyundan koptu. Bayern Münih ise topu ayağında tutarak zamana oynadı. Öte yandan 62. dakikada Jamal Musiala’nın kaydettiği gol, karşılaşmanın da skorunu belirledi. 

Barcelona’yı 3-0 mağlup eden Bayern Münih, E Grubu’nu 18 puan ile lider tamamladı. Grubu üçüncü sırada tamamlayan İspanya temsilcisi ise 20 sene sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Barcelona, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Grubun diğer maçında Dinamo Kiev’i 2-0 yenen Benfica, adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. 

Bayern Münih-Barcelona karşılaşmasının özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (8 Aralık) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1468701055290597393?s=20

Gruplarını lider bitiren takımlar:

Ajax (Hollanda)

Bayern Münih (Almanya)

Juventus (İtalya)

Liverpool (İngiltere)

Manchester City (İngiltere)

Manchester United (İngiltere)

Real Madrid (İspanya)

Lille (Fransa)

Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar:

Atletico Madrid (İspanya)

Chelsea (İngiltere)

Inter (İtalya)

Paris Saint-Germain (Fransa)

Sporting Lizbon (Portekiz)

Red Bull Salzburg (Avusturya)

Benfica (Portekiz)

Atalanta (İtalya) / Villarreal (İspanya) 

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek takımlar:

Borussia Dortmund (Almanya)

RB Leipzig (Almanya)

Porto (Portekiz)

Sheriff Tiraspol (Moldova)

Zenit (Rusya)

Barcelona (İspanya)

Sevilla (İspanya)

Atalanta (İtalya) / Villarreal (İspanya) 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre’nin Nyon kentinde 13 Aralık Pazartesi günü TSİ 14:00’te başlayacak kura çekiminin ardından belli olacak.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1468704855560753157?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.