Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta başlıyor: Derbide Galatasaray NEF, Fenerbahçe Beko’yu ağırlıyor

ING Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) 12. haftası, hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor.

Galatasaray NEF – Fenerbahçe Beko derbisi

Haftanın mücadelesinde Galatasaray NEF, 11 Aralık Cumartesi günü saat 20:15’te Fenerbahçe Beko’yu Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırlayacak. Galatasaray’ın form durumu ve özellikle Basketbol Şampiyonlar Ligi maçlarında taraftarlardan aldığı desteği göz önünde bulundurunca, bu mücadele parkede son yılların en heyecanlı derbisini vaat ediyor.

Cumartesi gününün ilk üç maçında Darüşşafaka Semt77 Yalovaspor’u (13:00), Türk Telekom Beşiktaş Icrypex’i (15:30), HDI Sigorta Afyon Belediyesi Anadolu Efes’i (18:00) konuk edecek. Maddi sıkıntılar yaşayan Afyon Belediyesi yaptığı açıklamada, yabancı basketbolcularla yollarını ayırdığını ve sezona takımdaki Türk oyuncular ve Basketbol Gençler Ligi’ndeki genç oyuncularla devam edeceğini açıkladı.

HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nin açıklaması:

Haftanın kapanış maçında Tofaş, Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak

BSL’de hafta yüksek rekabetle geçmesi beklenen bir maçla kapanacak. 12 Aralık Pazar günü 20:15’te Ahmet Çakı yönetiminde üçte üç yapan Tofaş, BCL’de aldığı üst üste üç mağlubiyetle istediği noktanın uzağında kalan Pınar Karşıyaka’yı konuk edecek. İstanbul’da Bahçeşehir Koleji – Frutti Extra Bursaspor mücadelesiyle başlayacak pazar mesaisinin diğer iki karşılaşması ise Aliağa Petkim–Gaziantep ve Büyükçekmece–Yukatel Merkezefendi Belediyesi mücadeleleri.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 12. haftanın toplu programı:

Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta öncesi puan durumu:

BSL’de 11. haftanın en iyi 10 hareketini hatırlayalım:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.