Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 16. hafta başlıyor: Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında – Erol Bulut’un Gaziantep FK’sı, Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’sine karşı

Süper Lig’de 16. hafta, bugün (10 Aralık) oynanacak Altay-Atakaş Hatayspor karşılaşması ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Lider Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor deplasmanında 

Fraport-TAV Antalyaspor, 11 Aralık Cumartesi günü Trabzonspor’u konuk edecek. Antalya Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Zorbay Küçük yönetecek.

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı 15 karşılaşmada 12 galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 31 kez sarsarken kalesinde ise 11 gol gördü. Bordo-mavililer, aynı zamanda ligde 27 maçtır kaybetmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi olma unvanını taşıyor. 

Karadeniz ekibi, Fraport TAV Antalyaspor’u mağlup ederek namağlup unvanını devam ettirmek amacında. Trabzonspor, rakibi ile deplasmanda oynadığı son beş lig maçında üç galibiyet ve iki beraberlik ile sahadan ayrılarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda Süper Lig’de oynadığı son sekiz karşılaşmayı da kazanma başarısı gösterdi. Öte yandan Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Anthony Nwakaeme, Abdullah Avcı’nın Fraport TAV Antalyaspor karşısındaki en büyük kozu olacak. OPTA verilerine göre Nwakaeme, altı gol ve altı asistlik performansıyla bu sezon Trabzonspor’un topladığı puanların yüzde 33’üne etki etti. 

Fraport TAV Antalyaspor ise Süper Lig’de oynadığı 15 karşılaşmada beş galibiyet, üç beraberlik ve yedi mağlubiyet alarak 18 puan topladı. Nuri Şahin’in ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 18 gol atarken kalesinde ise 22 gol gördü. Akdeniz temsilcisi, Trabzonspor ile oynadığı son dokuz Süper Lig maçında üç beraberlik ve altı mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

Beşiktaş, Sergen Yalçın olmadan ilk maçına Yukatel Kayserispor karşısında çıkacak

Beşiktaş, 12 Aralık Pazar günü Yukatel Kayserispor’u konuk edecek. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Ali Şansalan yönetecek.

Sergen Yalçın’ın istifası ile yeni bir yol ayrımına giren Beşiktaş, Yukatel Kayserispor’u mağlup ederek çıkışa geçmeyi planlıyor. Siyah-beyazlılar, oynadığı son 11 resmi maçta dokuz mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan Beşiktaş, ligde oynadığı 15 karşılaşmada altı galibiyet, üç beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. 15 hafta sonunda 21 puanda kalan Beşiktaş, lider Trabzonspor’un 18 puan arkasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 22 gol atıp 22 gol yedi. 

Beşiktaş, Yukatel Kayserispor ile oynadığı son sekiz lig maçında yedi galibiyet aldı. Evinde oynadığı son iki lig maçını kaybeden siyah-beyazlılar, OPTA verilerine göre 1996 yılından bu yana tek sezonda üst üste üç iç saha mağlubiyeti almadı. Beşiktaş, aynı zamanda Süper Lig’de oynadığı son beş maçı da kazanamadı. Beşiktaş, son galibiyetini Galatasaray karşısında aldı. 

Yukatel Kayserispor, ligde oynadığı 15 karşılaşmada beş galibiyet, dört beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Hikmet Karaman’ın öğrencileri, topladıkları 19 puan ile 13. sırada yer alıyor. Beşiktaş ile oynadığı son 14 lig maçında bir kez galip gelebilen sarı-kırmızlılar, deplasmanda oynadığı son sekiz maçta ise beş mağlubiyet aldı.

Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında

Demir Grup Sivasspor, 13 Aralık Pazartesi günü Galatasaray’ı konuk edecek. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 18.00’de başlayacak. Müsabakayı, Ümit Öztürk yönetecek. 

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan namağlup lider çıkan Galatasaray, Demir Grup Sivasspor’u yenerek Süper Lig’de moral bulmak istiyor. Ligde oynadığı 15 karşılaşmada altı galibiyet, beş beraberlik ve dört mağlubiyet alarak 23 puan toplayan sarı-kırmızılılar, lider Trabzonspor’un 16 puan arkasında yedinci sırada bulunuyor.

Son iki haftada dört puan bırakan Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü kalmadı. Demir Grup Sivasspor’u yenerek çıkışa geçmek isteyen sarı-kırmızılılar, rakibine karşı oynadığı son lig maçını kazandı. Ancak Galatasaray, Sivas deplasmanından 2012 yılından bu yana üst üste iki galibiyet almayı başaramadı. Öte yandan OPTA verilerine göre Galatasaray, Süper Lig’in ilk 15 maçları itibarıyla Fatih Terim yönetiminde en az puan topladığı ve en fazla gol yediği sezonu yaşıyor. Fatih Terim’in bu maçtaki en büyük hücum silahı ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Genç yıldız, bu sezonki üç gol ve bir asistlik performansı ile fark yaratıyor. 

Demir Grup Sivasspor, ligde oynadığı 15 karşılaşmada dört galibiyet, yedi beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Son iki maçını ise kazanan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, 2018 yılının Aralık ayından bu yana üst üste üç galibiyet alamadı. Demir Grup Sivasspor’un Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu takım ise 19 mağlubiyet ile Galatasaray. Çalımbay’ın Galatasaray maçındaki en büyük kozu ise Max Gradel olacak. Gradel, takımının attığı son dört golün de asistini yaptı. 

Erol Bulut’un Gaziantep FK’sı, Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’sine karşı

Fenerbahçe, 13 Aralık Pazartesi günü Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Müsabakayı, Atilla Karaoğlan yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi’nden elenerek yoluna Konferans Ligi’nde devam etmek zorunda kalan Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son maçta Çaykur Rizespor’u 4-0 yenerek moral buldu. Vitor Pereira’nın ekibi, ligdeki 15 karşılaşmada sekiz galibiyet, üç beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 24 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 17 gol gördü.

Fenerbahçe, Gaziantep FK karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibi ile oynadığı son dört lig maçında üç galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 10 kez sarsarken kalesinde ise yalnızca bir gole izin verdi. Pereira’nın Gaziantep FK deplasmanındaki en büyük gol umudu ise Serdar Dursun olacak. Çaykur Rizespor maçında üç gol atarak yıldızlaşan Serdar, bu hafta da fileleri sarsmak isteyecek. 

Geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Erol Bulut, bu sezon ilk kez eski kulübüne rakip olacak. Bulut’un Gaziantep FK’sı ise ligde oynadığı 15 karşılaşmada beş galibiyet, üç beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı. Öte yandan Gaziantep FK, ligde topladığı 18 puanın 17’sini iç sahada alarak ilginç bir istatistiğin de altına imza attı. 

Süper Lig’in 16. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

10 Aralık Cuma

Altay-Atakaş Hatayspor

11 Aralık Cumartesi

VavaCars Fatih Karagümrük-İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir-Kasımpaşa

Çaykur Rizespor-Göztepe

Fraport-TAV Antalyaspor-Trabzonspor

12 Aralık Pazar

Adana Demirspor-GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş-Yukatel Kayserispor

13 Aralık Pazartesi

Demir Grup Sivasspor-Galatasaray

Gaziantep FK-Fenerbahçe

Süper Lig’in 16. haftası öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler