Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Körfez turunda: Bahreyn’e 5 milyar dolarlık yatırım sözü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, aralık ayında Riyad’da düzenlenecek Arap liderleri yıllık zirvesi öncesi 6 Aralık’ta çıktığı Körfez turunu sürdürüyor. Dün (9 Aralık) Manama’da Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi toplantısında eşbaşkanlık yapan Salman, Bahreyn’e kalkınma projeleri için 5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, dün (9 Aralık) Bahreyn’in başkenti Manama’daki Sakhir Sarayı’nda düzenlenen Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi toplantısına katıldı.

Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi’nin ikinci toplantısı dün düzenlendi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Salman bin Hamad Al Halife başkanlığında toplanan konseyde, ortak anlaşmalar doğrultusunda Suudi Arabistan ile Bahreyn arasındaki işbirliğinin ilerletilmesi kararı alındı.

Bahreyn’in devlet ajansı BNA’nın haberine göre, toplantı sırasında Suudi Arabistan tarafından Bahreyn Krallığı’ndaki kalkınma projelerine destek kapsamında 5 milyar dolarlık yatırım yapılacağı belirtildi.

Konsey, her iki ülkenin ilgili bakanlarını, 2022 yılı boyunca teknik çalışmaları yürütmek, koordine etmek ve tamamlamakla görevlendirdi. 25 Aralık 2020’de düzenlenen Suudi-Bahreyn Koordinasyon Konseyi’nin birinci toplantısında iki ülke arasında siyaset, güvenlik, ekonomi, enerji, ticaret, sanayi, kültür, turizm, yatırım, çevre ve altyapı gibi alanlarda alt komiteler oluşturulmasına karar verilmişti.

Prens Salman, Körfez turunun dördüncü durağında dün (9 Aralık) Bahreyn’e gelmiş ve Kraliyet Havalimanı’nda Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından karşılanmıştı.

Bahreyn Kralı Al Halife, Muhammed bin Salman’ı Kraliyet Havalimanı’nda karşıladı.

Prens Salman, Körfez turunda

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman pazartesi günü (6 Aralık) başlayan Körfez ülkeleri turunun ilk durağında Umman’da temaslarda bulunmuş, daha sonra sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar’ı ziyaret etmişti.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani ve Muhammed bin Salman

Salman’ın Katar’ı ziyareti, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın terör örgütlerini desteklediği iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesi ve ekonomik ambargo uygulamaya başlamasının ardından Doha’ya düzenlenen ilk ziyaret olma özelliği taşıyordu.

Prens Salman, Körfez turunun son durağında Kuveyt’i ziyaret etmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.