Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarımsal destekleme ödemelerinden kesilen gelir vergileri iade edilecek – Yaklaşık iki milyon çiftçiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden kesilen gelir vergilerinin çiftçilere geri ödenmesine ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete’nin bugünkü (10 Aralık) sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 2 milyon üreticiye, faiziyle yaklaşık 5 milyar liralık ödeme yapılması bekleniyor.

Tebliğe göre, 26 Ekim 2021’den önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden kesilen gelir vergisinin iade işlemleri, illerde vergi dairesi başkanlıkları ya da defterdarlıkların yetkili kılacakları vergi dairesi/vergi dairelerince yerine getirilecek.

Tebliğde öngörülen iadeden yararlanmak isteyenler eğer dava açmışlarsa, bu davalarından vazgeçtikten sonra uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunabilecek.

Ancak, tebliğe göre 1 Ocak 2016’dan önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmış tarımsal destek ödemeleri üzerinden gelir vergisi ödeyenler bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.