Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan sona erdi: Fenerbahçe ile Eintracht Frankfurt yenişemedi – Galatasaray, grubundan namağlup lider çıktı

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan, dün (9 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam eden Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin golünü, Mergim Berisha atarken Eintracht Frankfurt’un golünü ise Djibril Sow kaydetti. Gecenin diğer maçında ise Galatasaray, Lazio deplasmanına konuk oldu. Sarı-kırmızılılar, İtalya temsilcisi ile 0-0 berabere kalmayı başararak grubunu namağlup lider tamamladı. Galatasaray, böylelikle direkt olarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Öte yandan dün (9 Aralık) oynanan karşılaşmaların ardından UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükselen, son 16 turu için play-off oynayacak ve UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek ekipler belli oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne beraberlik ile veda etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu altıncı maçında Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetti.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça Almanya temsilcisi hızlı başladı. Fenerbahçe kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakalayan Eintracht Frankfurt, 29. dakikada Djibril Sow’un golü ile öne geçti. Kim Min Jae’nin kaptırdığı top sonrası başlayan atakta Daichi Kamada, meşin yuvarlağı Filip Kostic’e aktardı. Kostic’in pasında kaleci Berke Özer ile karşı karşıya kalan Sow ise takımını öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Fenerbahçe, kalesinde gördüğü bu golün ardından oyuna ortak oldu ve 42. dakikada skorda eşitliği sağlamayı başardı. İrfan Can Kahveci’nin ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Mergim Berisha, düzgün bir vuruşa imza atarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Fenerbahçe, böylelikle maçtaki ilk isabetli şutunda gol bulmuş oldu. Öte yandan karşılaşmanın ilk yarısı, Sow ve Berisha’nın karşılıklı attığı goller ile 1-1 sona erdi. 

Grubun diğer maçında Royal Antwerp’in Olympiakos karşısındaki 1-0’lık üstünlüğü, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan maçın gidişatını etkiledi. UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek Fenerbahçe ile grup liderliğini bir anlamda garanti altına alan Eintracht Frankfurt, ikinci yarıda oyunun temposunu düşürdü. Ve her iki maç da beklenildiği gibi sona erdi. 

Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, grubunu altı puan ile üçüncü sırada noktaladı. Almanya temsilcisi ise 12 puan ile grubu lider olarak tamamladı ve direkt olarak son 16 turuna yükseldi. Grubun diğer maçında Royal Antwerp’e mağlup olan Olympiakos, son 16 turu için play-off oynayacak.

Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt karşılaşmasının özet görüntüleri:

Galatasaray, grubunu namağlup lider tamamladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun altıncı hafta maçında Lazio ile kozlarını paylaştı. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Carlos del Cerro yönetti.

Lazio deplasmanında bir puana ihtiyaç duyan Galatasaray, Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya oyunu kontrol ederek başladı. Ayağa kısa paslar yaparak rakibinin etkili ataklar geliştirmesini önleyen temsilcimiz, 42. dakikada ise ilk yarının en net pozisyonuna girdi. Patrick van Aanholt’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen top, direğe çarparak oyun alanına döndü. Lazio ise dakikalar 44’ü gösterdiğinde Ciro Immobile ile gole çok yaklaştı. Mattia Zaccagni’nin geliştirdiği atakta top ile buluşan İtalyan santrafor, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üstten dışarı attı. İlk yarı, bu pozisyonun ardından golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Galatasaray ile Lazio, ikinci yarıda kontrollü bir oyunu tercih etti. Her iki takım da kalesinde pozisyon görmemek adına risk almadı. Galatasaray, özellikle Marcao ve Victor Nelsson tandeminin etkili oyunu ile Lazio hücumcularına göz açtırmadı. Skor avantajını elinde tutan Galatasaray, maçın son düdüğü çaldığında önemli bir başarının altına imza attı. 

Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, ”Ölüm Grubu” olarka nitelendirilen E Grubu’nu namağlup lider noktalamayı başardı. Fatih Terim’in öğrencileri, böylelikle direkt olarak adını son 16 turuna yazdırdı. Lazio ise son 16 turu için play-off oynayacak. Grubun diğer maçında Olimpik Marsilya, sahasında Lokomotiv Moskova’yı 1-0 yendi. Fransa temsilcisi, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek. 

Lazio-Galatasaray karşılaşmasının özet görüntüleri:

E Grubu’nu lider tamamlayan Galatasaray’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi gruplarında dördüncü torbadan katılan takımlar arasında grubundan çıkan tek takım oldu.

Dün (9 Aralık) oynanan karşılaşmaların ardından UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna yükselen, son 16 turu için play-off oynayacak ve UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek ekipler belli oldu. Galatasaray, Olimpik Lyon, Spartak Moskova, Eintracht Frankfurt, Kızılyıldız, Bayer Leverkusen ve West Ham United, son 16 turuna yükseldi. Rangers, Real Sociedad, Napoli, Olympiakos, Lazio, Braga, Real Betis, Dinamo Zagreb, Barcelona, Borussia Dortmund, Leipzig, Porto, Sevilla, Sheriff Tiraspol, Zenit ve Atalanta, son 16 turuna yükselmek için play-off turu oynayacak. Fenerbahçe, Sparta Prag, Leicester City, Olimpik Marsilya, Midtjylland, Celtic ve Rapid Wien ise UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek.

Gruplarını lider tamamlayan ve son 16 turuna yükselen takımlar:

Gruplarını ikinci sırada tamamlayan ve son 16 turuna yükselmek için play-off oynayacak takımlar:

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu eşleşmeleri, İsviçre’nin Nyon kentinde 13 Aralık Pazartesi günü TSİ 15:00’te başlayacak kura çekiminin ardından belli olacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler