Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta başladı: Yedi yıl sonra kapılarını açan Altay’ın evi Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda kazanan Atakaş Hatayspor

Süper Lig’de 15. hafta, dün (10 Aralık) oynanan Altay-Atakaş Hatayspor karşılaşması ile başladı. Atakaş Hatayspor, geriye düştüğü karşılaşmada rakibini Mame Diouf ve Saint-Louis’in golleri ile 2-1 mağlup etti ve yedi yıl sonra tekrar kapılarını açan Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda kazanan ilk takım olarak tarihe geçti. Altay’ın golünü ise Cesar Pinares kaydetti. 

Atakaş Hatayspor’dan tarihi galibiyet

Süper Lig tarihinin ilk golünün atıldığı ve depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Alsancak Stadı, yedi yıllık aranın ardından Alsancak Mustafa Denizli Stadı ismi ile geri döndü. Altay’ın ve Türk futbolunun ”Büyük Mustafa” lakaplı teknik direktörü Mustafa Denizli, adının verildiği statta ilk olarak Atakaş Hatayspor karşısına çıktı. 

Altay-Atakaş Hatayspor karşılaşması ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takımın da pozisyonlar ürettiği maçta ilk gol ev sahibinden geldi. Altay’ın yıldız futbolcusu Cesar Pinares, 21. dakikada mükemmel bir gole imza attı ve yeni stadın ilk golünü atan isim olarak tarihe geçti. Öne geçtikten sonra seyircisinin desteğini arkasına alan Altay, 38. dakikada kalesinde gördüğü gol ile yıkıldı. Atakaş Hatayspor forması giyen Mame Diouf, kale ağzında yaptığı rövaşata vuruşu ile skora dengeyi getirdi. İlk 45 dakika, Pinares ve Diouf’un karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.

İkinci yarı, ilk yarının aksine bol pozisyona sahne oldu. 72. dakikada Mame Diouf ile mutlak gol şansından yararlanamayan Atakaş Hatayspor, 75. dakikada ise Saint-Louis’in golü ile öne geçmeyi başardı. Öte yandan Atakaş Hatayspor, 86. dakikada Mame Diouf ile penaltı atışından faydalanamadı. Geride kalan dakikalarda skor değişmezken Altay deplasmanından 2-1’lik galibiyet ile dönen Ömer Erdoğan’ın ekibi, puanını 29’a yükseltti. Galibiyet hasreti dokuz maça çıkan ev sahibi ise 18 puanda kaldı. 

Altay, 24 Eylül tarihinden bu yana galibiyet yüzü göremedi. 

Süper Lig’in 16. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

11 Aralık Cumartesi

VavaCars Fatih Karagümrük-İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir-Kasımpaşa

Çaykur Rizespor-Göztepe

Fraport-TAV Antalyaspor-Trabzonspor

12 Aralık Pazar

Adana Demirspor-GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş-Yukatel Kayserispor

13 Aralık Pazartesi

Demir Grup Sivasspor-Galatasaray

Gaziantep FK-Fenerbahçe

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.