Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Gelecek Partisi’nden 200 kişinin AKP’ye katıldığını duyurdu, Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç yalanladı: “İspatlasınlar, istifa ederim”

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda dün (12 Aralık) düzenlenen partiye katılım töreninde Gelecek Partisi’nden istifa eden 200 kişinin AKP’ye geçtiği duyuruldu. Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç ise Bizim partiden 200 kişinin istifa edip AKP’ye katıldığını ispatlasınlar bugün istifa ederim. Sadece 6 Eylül’de görevden aldığımız il yönetiminden bir arkadaşımız var. Törenin yapıldığı salonun tamamında 200 kişi yok. Saydık, toplam 86 kişi bulunuyor. Bunların 15’i gazeteci, bir eski bakan var, Diyarbakır ile aidiyet bağı olmayan iki milletvekili var, belediye başkanı, ilçe başkanları var, teşkilatlardan 50’ye yakın kişi var” dedi.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda dün (12 Aralık) düzenlenen törenle Gelecek Partisi’nden istifa eden 200 kişinin AKP’ye katıldığı duyuruldu. Törene, AKP Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, MKYK üyeleri Alaattin Parlak ve Suna Kepolu Ataman ve partililer katıldı. AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada AK Parti ailemizin, Diyarbakır teşkilatımızın daha güçleneceği, daha güzelleşeceği bir programla bir aradayız. Partimize katılım konusunda bizlerle istişare eden değerli arkadaşlarımızın ki birçoğu bizimle beraber partimizde gönüldaşlık etmiş olduğumuz kardeşlerimiz başka bir partiden tekrar evlerine, yuvalarına dönmüş oldular. Biz, bugün bu arkadaşlarımıza, kardeşlerimizle yine aynı çatı altında kucaklaşıyoruz” dedi

Gelecek Partisi’nden AKP’ye yalanlama

Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç ise AKP’nin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Algı operasyonu yapıldığını söyleyen Altaç, “Görüntülerde bir üyemiz görünüyor. O arkadaşı ise 6 Eylül’de görevden almıştık. İl Başkanlık Kurulu üyesiydi, performansını yeterli görmedik görevden aldık. Daha sonra partiden istifa etti. Bütün partilerde olabilecek bir durum. 200 kişinin istifa ederek kendilerine katıldığı haberlerinin doğru olmadığını il temsilcileri de biliyor. Her zaman yaptıkları gibi yalan yanlış ve topumu manipüle eden haberler üzerinden çıkış yakalamaya çalışıyorlar. Toplumdan hep aldılar, hep yanıltılar, bu saatten sonra da bu tür yöntemlerle ayakta kalmaları mümkün değildir” diye konuştu.

Gelecek Partisi İl Başkanı Altaç’tan “yalancı çoban” benzetmesi

Altaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskiden yalancı çoban hikayesini çok duyardık, şimdi yalancı vekil ve bakan hikayelerini çok duyacağız. Bizim partiden 200 kişinin istifa edip AKP’ye katıldığını ispatlasınlar bugün istifa ederim. Törenin yapıldığı salonun tamamında 200 kişi yok. Saydık, toplam 86 kişi bulunuyor. Bunların 15’i gazeteci, bir eski bakan var, Diyarbakır ile aidiyet bağı olmayan iki milletvekili var, belediye başkanı, ilçe başkanları var, teşkilatlardan 50’ye yakın kişi var. Bu haberin çok peşinde değiliz. Bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.