Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Yaşanan krizin sebebi Erdoğan, o gitmeden bu işler düzelmez”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Öztrak, “Yönetim krizinin sebebi Erdoğan şahsım rejimi. Sebep değişmeden sonuç değişmez, Erdoğan gitmeden bu işler çözülmez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, devletteki yönetim krizini ve yönetimdeki krizin her gün biraz daha derinleştirdiği ekonomik buhranı değerlendirdiklerini belirten Öztrak, son üç yılda, üç Hazine ve Maliye bakanı, dört Merkez Bankası başkanı, dört TÜİK başkanının değiştiğine dikkat çekti. 

“Milletin sesi, saray ve şürekâsını rahatsız ediyor”

“Yandaşlar lüks içinde yaşarken millete cehennemi yaşatıyorlar” diyen Öztrak, Neyzen Tevfik’ten “Ekmek herkese yetecekti aslında, tarlaya karga dadandı. Ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami” dizelerini hatırlattı. Sosyal medyayı tehdit unsuru ilan ederek fikir ve ifade özgürlüğüne darbe vurulduğunu, “Barınamıyoruz” demek için anayasal haklarını kullanarak yürüyüş yapmak isteyen öğrencilerin gözaltına alındığını, “Geçinemiyoruz” eylemlerinin yasaklandığını belirten Öztrak “Sokağın sesi, milletin sesi, gençlerin sesi, anlaşılan, Saray ve şürekâsını çok rahatsız ediyor” dedi. 

“Sebep değişmeden sonuç değişmez, Erdoğan gitmeden bu işler düzelmez”

Öztrak, Türk Lirası’nın (TL) dünyadaki her para birimi karşısında değer kaybettiğini belirtti ve “Sebep değişmeden sonuç değişmez, yaşanan krizin sebebi Erdoğan’dır, o gitmeden de bu işler düzelmez” dedi. Merkez Bankası (MB) rezervlerinin 38 milyar dolar olduğunu ve MB’nin faizi fiyat istikrarını sağlamak için kullanamadığını belirten Öztrak, “Rekabetçi kurla Çin modeli uyguluyorum diyenler, millete korkunç bir Çin işkencesi uyguluyor” diye konuştu. Öztrak, 12 Eylül öncesinde olduğu gibi devalüasyonlarla emeğin ucuzlatıldığını, brüt asgari ücretin 2021 başında 392 euro iken, bugün TL’deki değer kaybıyla 223 euro olduğunu ve ekonomide yaratılan yıkımla sermayenin rızasının alınmaya çalışıldığını belirtti. Döviz kriziyle emekli ve yaşlı aylıklarının ezildiğini ve açlık sınırının altında kaldığını belirten Öztrak, işsiz sayısı 8 milyon 281 bine çıkmışken insanların iş bulma ümidini de kaybettiğini söyledi.

“Asıl ahlaksızlık dolarla, euroyla alınan rüşvetlerin, ayakkabı kutularında, evlerdeki çelik kasalarda saklanmasıdır”

Öztrak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un “Devletin kendisine vermiş olduğu TL’yi gidip dövize yatırmak ahlaksızlıktır” sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

Asıl ahlaksızlık milletimizin 128 milyar dolarını, Merkez Bankası’nın arka kapısından, hiçbir kurala ve teamüle uymadan, siyasi ikbalini korumak için buharlaştırmaktır. Asıl ahlaksızlık; net rezervleri eksi 38 milyar dolara düşürüp, Merkez Bankası’nın kolunu, kanadını kesmektir. Asıl ahlaksızlık, bu ülkenin çiftçilerinin traktörüne, tarlasına haciz yağdırırken, Ziraat Bankası’ndan aldığı, 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemeyen yandaşa, tek bir söz dahi söylememektir. Asıl ahlaksızlık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, dolarla, euroyla Kamu-Özel İşbirliği ihaleleri yapmaktır, yandaşlara dolarla, avroyla gelir garantileri vermektir. Dolarla, avroyla alınan rüşvetlerin, ayakkabı kutularında, evlerdeki çelik kasalarda saklanmasıdır.

“Sandıktan kaçma Erdoğan”

Ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını belirten Öztrak, erken seçim çağrısını şöyle yineledi: “Bu ülkede cumhuriyeti hep beraber, omuz omuza, gerçek bir demokrasiyle taçlandıracağız. Herkes canından, malından emin olacak. Tüm yaralarımızı hızla saracağız. Kayıplarımızı yerine koyacağız. Biz kucaklaşmaya hazırız. Milletimiz de hazır. Bizim çağrımız açık. Sandıktan kaçma, milletten korkma Erdoğan.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.