Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nı Türkiye ikinci sırada tamamladı – Meryem Betül Çavdar ve Seçil Er, altın madalya kazandı

İstanbul’da düzenlenen 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’na Meryem Betül Çavdar ve Seçil Er damga vurdu. Çavdar ve Er, kazandıkları altın madalyalarla Türkiye’ye genel klasmanda takım ikinciliğini getirdi.

Meryem Betül Çavdar

Yenibosna’daki Pullman İstanbul Hotel’de düzenlenen 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nda 43 ülkeden 263 sporcu mücadele etti. Organizasyonun ilk gününde Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 kategorisi 52 kilo sıkleti finalinde Rus rakibi Anna Poddusbkaia’yı 14-7 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Çavdar, böylelikle Avrupa Şampiyonası’nın ardından bir kez daha kürsünün zirvesine çıkmayı başardı. Organizasyonun ikinci gününde ise Seçil Er sahne aldı. Kadınlar K44 kategorisi 65 kilo sıkleti finalinde Brezilyalı rakibi Leylianne Ramos dos Santos Samara’yı 12-1 yenen Seçil Er, altın madalyanın sahibi olarak büyük bir başarının altına imza attı. 


Türkiye, organizasyonu ikinci sırada tamamladı

Seçil Er

Türkiye, 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası’nı iki altın, beş gümüş ve altı bronz olmak üzere 13 madalya ile tamamladı ve genel klasmanda ikinci sırada yer aldı. Genel klasmanda Rusya birinci olurken, İran ise üçüncü sırayı elde etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.