Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na Kanal İstanbul tepkisi: “Sen hayatında küvette gemi oynatmamış adamsın, çıldıracağım ya”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ve metro projeleri üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nu sert sözlerle eleştirdi. İmamoğlu, “Koca devletimizin bakanı belediyeyle yarışıyor. ‘Şu metroyu ben yaptım, bu metroyu ben yapıyorum’. Ya yapacaksın tabii. Devletin bakanısın. Allah’ın adamı ya. Ayıptır. Belediyeyle devletin bakanı yarışır mı? Şaşkın bunlar, şaşkın. Kanal İstanbul’dan bahsediyorlar, memleketin içinden bir kanal geçirdiniz. Paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş? Büyük gemileri, geçirecekmiş. Sen hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın. Büyük gemiyi İstanbul Boğazı’ndan geçiremezmiş de kanaldan geçirecekmiş. Devletin bakanlarının düştüğü hale bak ya. Ben utanç duyuyorum” diye konuştu.

“İstanbul sizi kovdu”

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinin temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdi. TBMM’deki bütçe görüşmelerinde İstanbul’un konuşulduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu İstanbul ne kadar ağır geldi bu arkadaşlara. Yani ne kadar üzüldüler. Çok daha üzülecekler. Çünkü 16 milyon mutlu oluyor burada. Bunlar kendilerine burayı mülk edinmişler. Bürokrasi boyunca eli titreyerek, hiçbir ilçenin siyasi ilçe başkanından onay almadan imza atamayan ve şimdi bakan olmuş isim, ‘İstanbul’u birilerine bırakamayız’ diyor. Yahu zaten bu millet İstanbul’u birilerine bırakmadı. Yolladı sizi. Kovdu sizi. Anlayın bunu yani” dedi.

“Devletin bakanı belediyeyle yarışıyor”

İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nu da isim vermeden şöyle eleştirdi: “Koca devletimizin bakanı belediyeyle yarışıyor. ‘Şu metroyu ben yaptım, bu metroyu ben yapıyorum’. Ya yapacaksın tabii. Devletin bakanısın. Allah’ın adamı ya. ‘Gayrettepe’den havalimanına metro yapıyorum.’ Yapacaksın tabii. Ayıptır. Belediyeyle devletin bakanı yarışır mı? Şaşkın bunlar şaşkın. Vallahi şaşkın.”

“Kalkıp oradan bize laf yetiştiriyorsun, işine bak”

İktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştiren İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yahu memleketin derdine bak. Dolar olmuş 15 lira. Daha dört beş sene önce 3 liraydı. Cebine 100 avrosunu koyan bir Avrupalı İstanbul’da bir hafta doya doya tatil yapabiliyor. 100 avro nedir biliyor musunuz? Avrupa’da herhangi bir ülkede asgari ücretin 20’de 1’idir. Bu ne anlama gelir biliyor musunuz? Benim vatandaşım da cebine 130 lira koysa, vazgeçtik Almanya’dan Antalya’da bir hafta tatil yapsın ya. Ya yola çıkamaz. Otobüs bileti alamaz. Ayıptır ya. 130 lirayla yola çıkamaz hale getirdin vatandaşı. 100 avroya memleketin her ürününü, her malını, vatandaşın alın terini, emeğini en ucuza satılan ülke haline getirdin. Kalkıp oradan bize laf yetiştiriyorsun. İşine bak.”

“Benim insanımın bu durumu benim içimi yakıyor”

“Her bakan İstanbul hakkında görüşecek, buraya bir apolet takacak. Kime karşı? Bir kişiye karşı. Bir kişi için” diyen İmamoğlu, “‘Efendim nasıl konuşayım İstanbul hakkında? Belediye başkanıyla ilgili iyi konuştun mu? Nasıl laf ettim ama?’ Bir apolet de buraya. Yahu istediğiniz kadar apolet takın. Biz milletimizden apolet alıyoruz. Ama Allah şahit, bu memleketin ekonomisi iyi olsa da ben sizi doya doya alkışlasam ama içim yanıyor benim. Benim insanımın bu durumu benim içimi yakıyor. Ona rağmen burada temel atıyoruz. Ona rağmen sosyal konut üretiyoruz. Ona rağmen yapamadığınız, kapısına kilit vurduğunuz 10 tane metroyu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu’na Kanal İstanbul tepkisi: “Çıldıracağım ya”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren İmamoğlu, “Kanal İstanbul’dan bahsediyorlar ya çıldıracağım. Allah’ım çıldıracağım. Kanal İstanbul’dan bahsediyorlar, memleketin içinden bir kanal geçirdiniz. Paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş? Büyük gemileri, geçirecekmiş. Sen hayatında bir tane küvette gemi oynatmamış adamsın. Büyük gemiyi İstanbul Boğazı’ndan geçiremezmiş de kanaldan geçirecekmiş. Devletin bakanlarının düştüğü hale bak ya. Ben utanç duyuyorum. Bundan mutlu değilim, üzülüyorum” diye konuştu.

“Devlet sokakta yürüyen vatandaşına terörist der mi?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun, “İBB’ye 33 bin personel alındı. 12 bin kişiye ancak bakıldı. 577 kişinin terör örgütünden kaydı olduğu belirlendi” sözlerine de değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

Nasıl gündem değiştiriyorlar ama? Dolar 15  lira. Oraya bakma, buraya bak. Neymiş? Terörist. Sokakta dolaşan bir insanı ‘terörist ilan ediyorsun. Koca koca kurumlarda sokakta dolaşan insanın ismini vererek, fotoğrafını vererek terörist ilan ediyorlar. Teröriste tutukla kardeşim. Bir insanın terörist olduğunu iddia edemez devlet. Terörist olduğunu tespit etmişse gider tutuklar. Peki şimdi o vatandaş evine nasıl girecek? Sokağında nasıl yürüyecek? Otobüse nasıl binecek? İşyerine nasıl gidecek? Terörist dedin ona sen. Ya bir devlet sokakta yürüyen vatandaşına terörist der mi arkadaş ya?”

“Birileri gibi ‘Ekonomi profesörüyüm’ demiyorum

Ekonomi üzerinden eleştirilerini sürdüren İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Birilerine dünyanın en ucuz memleketi, kendi vatandaşına en pahalı memleket. 127 liraya 2020’nin Aralık ayında aldığımız un için geçen hafta verilen fiyat 325 lira. Peki üç katına doğru giden un fiyatından sonra bu millet ekmeği kaça alacak? Asgari ücreti arttırmak vesaire ucu koptu. Ben de ekonomi okudum. Ama birileri gibi ‘Ekonomi profesörüyüm’ demiyorum yani. ‘Ekonomi bir ben bilirim’ demiyorum, diyemem zaten. Haddime değil. Bilenlere danışıyorum. İpin ucu koptu gitti. Bir an önce toparlanmamız lazım. Allah bu memleketi cahil yöneticilerden ve cahil yöneticilere emir kulu olmuş yöneticilerden korusun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.