Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Ve hükümet kabul etti: Sorun dış güçler değil güvensizlik

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, iktidarın, ekonomideki sorunların dış güçlerin saldırısından değil, ekonomik politikaya duyulan güvensizlikten kaynaklandığını sonunda kabul ettiğini dile getirdi ve yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, yatırımcılarla yaptığı önceki günkü (11 Aralık) toplantıya katılan bazı isimlerden edindiği izlenimleri aktardı.

Nebati, yatırımcılara ve bankalara açıkça Merkez Bankasının dövize müdahale ettiği sıralarda döviz alımı yapmamalarını ve böylece piyasalardaki, halktaki güvensizliğin giderilmesine katkı vermelerini istemiş. (Nitekim TCMB 13 Aralık öğle saatlerinde doların 14,6 lirayı aşması üzerine bir müdahalede daha bulundu ama 14 liranın altına düşürülemedi.) Türk bankalarındaki döviz hesabı 260 milyar doları bulmuş. Yastık altındaki 400 milyar liralık altının ekonomiye kazandırılması gerektiği konuşulmuş.

Peki, iş dünyası bu toplantı hakkında ne düşüyor ve söylenenleri ne kadar inandırıcı buluyor?

Öncelikle patronlar dünyası bakanın bu toplantıyı yapması ve görüşlerini tek tek almasından memnun kalmış. Ancak bir toplantıyla her şeyin yoluna girmesinin beklenmiyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.