Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 16. hafta heyecanı devam ediyor: Yukatel Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Beşiktaş, beş haftalık galibiyet hasretine son verdi

Süper Lig’de 16. hafta, dün (12 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolları ayırdıktan sonra ilk maçına çıkan Beşiktaş, sahasında Yukatel Kayserispor’u Cyle Larin, Michy Batshuayi (2) ve Güven Yalçın’ın attığı goller ile 4-2 mağlup etti. Karşılaşmada iki kez öne geçmesine rağmen mağlup olmaktan kurtulamayan Yukatel Kayserispor’un gollerini, Mame Thiam kaydetti. Günün diğer maçlarında Adana Demirspor, sahasında GZT Giresunspor’u 1-0 mağlup ederken, Aytemiz Alanyaspor ise deplasmanda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 6-2 yendi. 

Beşiktaş, Yukatel Kayserispor’u son dakikalarda yıktı

Beşiktaş, Süper Lig’in 16. haftasında Yukatel Kayserispor’u konuk etti. Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın ile yolları ayırdıktan sonra ilk maçına Önder Karaveli yönetiminde çıktı. Vodafone Park’taki müsabakaya ev sahibi hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren baskılı bir oyunu tercih eden Beşiktaş, aradığı gol pozisyonlarını üretmekte ise zorlandı. Öte yandan 38. dakikaya kadar yüzde 23 oranında topa sahip olabilen Yukatel Kayserispor, öne geçen ekip olmayı başardı. Hızlı gelişen Yukatel Kayserispor atağında top ile buluşan Mame Thiam, kaleci Ersin Destanoğlu’nu avlamayı başararak takımını öne geçiren golü kaydetti. Hikmet Karaman’ın öğrencilerinin gol sevinci ise kısa sürdü. Beşiktaş’ın genç stoperi Serdar Saatçı’nın harika ortasında kafa vuruşunu yapan Cyle Larin, 45. dakikada beraberlik golünü atan isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, Thiam ve Larin’in karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

Vodafone Park’ta ikinci yarıya Beşiktaş etkili başladı. Rıdvan Yılmaz’ın kanadından pozisyonlar üreten ev sahibi, 51. dakikada Michy Batshuayi ile net bir gol şansından faydalanamadı. Öte yandan etkili oyununu kalan dakikalarda da sürdüren Beşiktaş, 71. dakikada kalesinde beklemediği bir gol gördü. Cyle Larin’in kaptırdığı top sonucunda atağa çıkan Yukatel Kayserispor, İbrahim Akdağ’ın pasında top ile buluşan Mame Thiam’ın attığı gol ile yeniden öne geçti. Thiam, böylelikle maçtaki ikinci golünü kaydetmiş oldu. Beşiktaş, kalesinde gördüğü ikinci golün ardından tüm riskleri alarak Yukatel Kayserispor kalesine yüklenmeye başladı. 77. dakikada Miralem Pjanic’in kullandığı serbest vuruşta bir topu direkten dönen ev sahibi, 84. dakikada ise Michy Batshuayi ile yeniden skorda eşitliği sağladı. Uzun bir aranın ardından fileleri sarsan Belçikalı yıldız, 89. dakikada bir kez daha sahne alarak takımını öne geçirdi. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Güven Yalçın’ın pasına hareketlenen Michy Batshuayi, rakibinden sıyrılıp nefis bir gol vuruşuna imza atarak skoru 3-2’ye getirdi. Maçın skorunu ise 90+6. dakikada fileleri sarsan Güven Yalçın belirledi. 

Yukatel Kayserispor’u 4-2 yenerek beş haftalık galibiyet hasretine son veren Beşiktaş, puanını 24’e çıkardı. Hikmet Karaman’ın öğrencileri ise 19 puanda kaldı.

Michy Batshuayi, Şubat 2018’den (Borussia Dortmund formasıyla) bu yana ilk kez bir lig maçında üç golde pay sahibi oldu (2 gol, 1 asist) (OPTA)

Süper Lig’in 16. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Altay 1-2 Atakaş Hatayspor

VavaCars Fatih Karagümrük 1-4 İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir 2-1 Kasımpaşa

Çaykur Rizespor 3-1 Göztepe

Fraport-TAV Antalyaspor 2-1 Trabzonspor

Adana Demirspor 1-0 GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 2-6 Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş 4-2 Yukatel Kayserispor

Süper Lig’de 16. hafta, bugün (13 Aralık) oynanacak Demir Grup Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Fenerbahçe karşılaşmaları ile sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.