Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TIME Dergisi, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı “Yılın Kişisi” seçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli TIME Dergisi, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ı “2021 Yılının Kişisi” seçti. TIME Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal bugünkü konuşmasında, “Yılın kişisi, bir etki göstergesidir. Musk, dünyadaki yaşamı ve muhtemelen Dünya dışındaki yaşamı da yeniden şekillendiriyor” dedi.

Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen 50 yaşındaki Güney Afrikalı girişimci Musk, 2020 yılının aynı zamanda en fazla kazananı. Forbes’ın verilerine göre, 2020 yılında servetine 110 milyar dolar daha ekleyen Musk, 2021 yılında ise servetini 265,4 milyar dolara çıkardı.

TIME Dergisi, 7 Aralık’ta kamuoyuna “Yılın Kişisi” anketinin sonuçlarını açıklamıştı. Açıklanan sonuçlara göre ankete katılım sağlayanların yüzde 24’ü Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu “Yılın Kişisi” olarak seçmişti. Yüzde 9 oy ile eski ABD Başkanı Donald Trump ikinci sırada yer alırken, listenin üçüncü sırasında ise aldıkları yüzde 6,3’lük oy ile devam eden koronavirüs salgınının ortasında hayat kurtarmak için ön saflarda çalışan sağlık çalışanları bulunuyordu.

TIME Dergisi’nin “Yılın Kişisi” geleneği, 1927 yılında başladı. 2020 yılında ise dergi, ABD’de 3 Kasım 2020’de düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Demokratik Partili Başkan Adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Adayı Kamala Harris’i seçmişti.

“Yılın Kahramanları” ödülünü ise koronavirüs aşıları üzerine çalışmaları ile tanınan dört bilim insanı -Katalin Karikó, Barney S. Graham, Kizzmekia Corbett ve Drew Weissman- kazandı. Dr. Karikó ve Dr. Weissman’ın mRNA teknolojisindeki çalışmaları hem Pfizer hem de Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşılarına öncülük etti. Dr. Corbett ve Dr. Graham ise birden fazla koronavirüs aşısı geliştirmek için katalizör olarak kritik roller üstlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.