Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Türkiye ‘Her şey bir lira’ mağazasına döndü”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara’da gerçekleşen il başkanları toplantısında konuştu. Babacan, Türk Lirası’nın (TL) yaşadığı değer kaybı sonucunda, Türkiye’nin, komşu ülkeler için “her şey bir lira mağazası” haline geldiğini söyledi.

“Hiç kimse ilelebet bu iktidar devam edecek deyip pervasızlık yapmasın”

DEVA Partisi’ne üye olmak üzere gelen yüzlerce kişinin rızaları dışında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) üye yapıldığını fark ettiklerini söyleyen Babacan, herkesin siyasi parti üyelik durumunu sorgulaması için çağrı yaptı ve “Kimse zorla, habersizce, çaktırmadan bir partiye üye yapılamaz, bu suçtur. Gün gelir tüm bu yanlışların denetimi yapılır. Hiç kimse ilelebet bu iktidar devam edecek deyip bir vurdumduymazlık, pervasızlık yapmasın” dedi.

“Tek imzayla her şeyi yaparım diyen çevresini yönetemiyor mu?”

Uzun yıllardır iç savaşın sürdüğü Suriye hariç, TL’nin diğer tüm komşu ülke paraları karşısında değer kaybettiğini belirten Babacan, “Türkiye’nin ucuz mallarıyla değil ticaretle, sanayiyle bir cazibe merkezi olması gerek. Koskoca Türkiye, komşu ülkelerin ‘Her şey bir lira’ mağazasına döndü neredeyse” diye konuştu. Babacan, AKP’nin uyguladığı ekonomi politikalarını şu sözlerle eleştirdi:

Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk. Yabancılar için ucuz ürünlerin cennetine döndük. Kur arttığında tüm hammadde fiyatları artıyor. Artmayan ne var? İşgücü. Yeni model diye ortaya koydukları bu ülkenin işçisinin, çalışanın alın terini daha ucuza yurtdışına pazarlamaktan başka bir şey değil. Vatandaşlarımız Türk Lirası’na güvenini ilk kez bu denli yitirdi. Bakıyoruz şu an iktidara sanki başka bir ülkede yaşıyorlar. Tarif ettikleri ülke başka bir ülke. Çevresindekiler halkın durumunu anlamıyor diyorlar. Tek imzayla her şeyi yaparım diyen çevresini yönetemiyor mu? Güven nasıl kazanılır bilmiyorlar. Siz her türlü haksızlığı hukuksuzluğu yapın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına saygı duymayın, imza attığınız sözleşmelere sadık kalmayın sonra güveni oluşturmaya çalışın.” 

“Çevreyi, merkeze taşımayı başaran kişi, nasıl olur da çevreden tamamen kopmuş olabilir?”

AKP’nin pazardan taneyle meyve alan emeklilerden, kasa önünde parası çıkışmadığı için aldıklarını iade eden insanlardan koptuğunu söyleyen Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek şunları söyledi: “Hayret ediyorum, bir zamanların en güçlü halk hareketlerinden birinin başında olan bir insan, nasıl olur da bu aymazlık içinde olabilir? Çevreyi, merkeze taşımayı başaran bir ekibin başındaki kişi, nasıl olur da çevreden tamamen kopmuş olabilir?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.