Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 16. hafta sona erdi: Galatasaray ve Fenerbahçe, haftayı mağlubiyet ile kapattı

Süper Lig’de 16. hafta, dün (13 Aralık) oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Demir Grup Sivasspor deplasmanına konuk olan Galatasaray, rakibine Fayçal Fajr’ın attığı gol ile 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu mağlubiyet ile birlikte bu sezonki beşinci yenilgisini almış oldu. Günün diğer maçında ise Gaziantep FK ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Gaziantep FK, sahasında konuk ettiği rakibini Joao Figueiredo (2) ve Alexandru Maxim’in golleri ile 3-2 mağlup etti. Bu sezonki beşinci yenilgisini alan Fenerbahçe’nin maçtaki gollerini, Mesut Özil ve Miha Zajc kaydetti. 

Galatasaray’da kan kaybı devam ediyor

Galatasaray, Süper Lig’in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor deplasmanına konuk oldu. Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da kontrollü oyunu tercih etti. Maçın ilk tehlikeli pozisyonuna ise Galatasaray girdi. Dakikalar 29’u gösterirken ceza sahası sağ çaprazında top ile buluşan Sofiane Feghouli, çektiği sert şutta kaleci Ali Şaşal Vural’ı geçemedi. Müsabakanın ilk yarısı ise golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile çıkan Galatasaray, ikinci yarıda temposunu artırdı. Ancak Mbaye Diagne ve Sofiane Feghouli ile önemli fırsatlar yakalayan sarı-kırmızılılar, bu pozisyonlardan eli boş döndü. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Demir Grup Sivasspor, Kerem Atakan Kesgin ile gole yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Kerem, çektiği şutta kaleci Fernando Muslera engeline takıldı. Ev sahibi, bu pozisyondan sekiz dakika sonra ise öne geçti. Ceza sahası içinde Christian Luyindama ile Fernando Muslera’nın çarpışması sonrası topu önünde bulan Yatabare, uygun pozisyondaki arkadaşı Fayçal Fajr’a pasını çıkardı. Fajr, çarpışma esnasında sakatlık yaşayan Muslera’nın kalesinde olmadığı anda meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren isim oldu. Öte yandan Uruguaylı kaleci, yaşanan pozisyonun ardından oyuna devam edemedi ve sedye ile kenara gelmek zorunda kaldı. Kalan dakikalarda skor üstünlüğünü koruyan Demir Grup Sivasspor, güçlü rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

Demir Grup Sivasspor’a 1-0 yenilen Galatasaray, bu sezonki beşinci yenilgisini aldı ve 23 puanda kaldı. Ev sahibi ise puanını 22’ye çıkardı. 

Sivasspor, Galatasaray’ı Süper Lig’de Ocak 2009’dan (2-0) bu yana ilk kez gol yemeden mağlup etti. (OPTA)

Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanından eli boş döndü

Gaziantep FK, Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe ile sahasında kozlarını paylaştı. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanan müsabaka çok hızlı başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Gaziantep FK, 5. dakikada Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. Ancak Muhammet Demir’in şık vuruşunda kaleci Berke Özer gole izin vermedi. Gaziantep FK, 8. dakikada ise eşi benzerine az rastlanan bir gol ile öne geçmeyi başardı. Luiz Gustavo’nun orta sahada yaptığı pas hatası sonucu top ile buluşan Joao Figueiredo, Berke’nin önde olduğunu fark ederek doğrudan kaleyi düşündü. Brezilyalı forvetin 43 metreden yaptığı vuruş, genç file bekçisinin bakışları arasında ağlarla buluştu. Fenerbahçe, kalesinde gördüğü golün ardından oyunun kontrolünü eline geçirdi. Sarı-lacivertliler, 30. dakikada ise yıldızı Mesut Özil’in şık golü ile beraberliği yakaladı. Müsabakanın ilk yarısı, Figueiredo ve Mesut’un karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

İlk yarıda pas hatası yaparak Gaziantep FK’nın gol atmasına sebebiyet veren Luiz Gustavo, ikinci yarıda da benzer bir hata yaptı. Dakikalar 52’yi gösterirken Gustavo’nun kaptırdığı top sonrası atağa kalkan ev sahibi, tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşun ardından Fenerbahçe ceza sahası içinde karambol yaşandı ve Figueiredo, Ferdi Kadıoğlu’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, Ferdi’nin hareketinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Alexandru Maxim, takımını yeniden öne geçirdi. Öte yandan 65. dakikada maçın yıldızlarından Figueiredo ile mutlak gol şansından faydalanamayan Gaziantep FK, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra kalesinde gol gördü. Ceza sahası dışında top ile buluşan Miha Zajc, nefis bir gole imza atarak skoru 2-2’ye getirdi. Ancak Fenerbahçe’nin gol sevinci çok kısa sürdü. Hızlı gelişen Gaziantep FK atağında Furkan Soyalp’in pasında top ile buluşan Figueiredo, kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Gaziantep FK, Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti. 

Gaziantep deplasmanından eli boş dönen Fenerbahçe, bu sezonki beşinci yenilgisini aldı ve 27 puanda kaldı. Erol Bulut’un öğrencileri ise puanını 21’e çıkardı. 

Gaziantep FK forması giyen Joao Figueiredo, 43,3 metre ile bu sezon Süper Lig’de en uzak mesafeden atılan golü Fenerbahçe filelerine gönderdi. (OPTA)

Eski kulübü Fenerbahçe’ye karşı Gaziantep FK ile galibiyet alan Erol Bulut, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

Süper Lig’in 16. haftasında alınan skorlar:

Süper Lig’in 16. haftasının ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.