Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boca Juniors, Barcelona’yı yenerek Maradona Kupası’nı müzesine götürdü

Barcelona ile Boca Juniors, geçen yıl hayata veda eden Diego Armando Maradona anısına düzenlenen Maradona Kupası’nda karşı karşıya geldi. Boca Juniors, Suudi Arabistan’da oynanan karşılaşmayı penaltı atışları sonucunda kazandı ve bu anlamlı kupayı müzesine götürdü. 

Maradona Kupası’nı penaltı atışları sonunda Boca Juniors kazandı

İspanya ve Arjantin’in önde gelen kulüplerinden Barcelona ve Boca Juniors, 25 Kasım 2020’de hayata gözlerini yuman Diego Armando Maradona anısına düzenlenen Maradona Kupası’nda karşı karşıya geldi. Bu anlamlı organizasyona Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Mrsool Park Stadyumu ev sahipliği yaptı. Maradona’nın formasını giydiği iki kulüp Barcelona ve Boca arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona erdi. İkinci 45 dakikaya Ferran Jutgla’nın golü ile başlayan Barcelona, üstünlüğünü korumayı başaramadı. Boca Juniors, Exequiel Zeballos’un golü ile maçı penaltı vuruşlarına taşıdı. 

Barcelona’da beyaz noktanın başına geçen Matheus Pereira ve Guillem Jaime penaltı vuruşlarından yararlanamazken, Boca Juniors ise kullandığı dört penaltı vuruşunu da gole çevirmeyi başardı. Arjantin temsilcisi, böylelikle rakibini mağlup etti ve Maradona Kupası’nı müzesine götürdü. Öte yandan Barcelona’ya geri dönen Daniel Alves, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Barcelona’nın genç yeteneği Yusuf Demir ise ilk 11 başladığı karşılaşmada 45 dakika sahada kaldı.

Barcelona-Boca Juniors karşılaşmasının özet görüntüleri:

Maradona Kupası’nı kazanan Boca Juniors oldu:

OrganizasyondaLa mano de Dios” (Tanrının Eli) şarkısı seslendirildi

Diego Armando Maradona anısına oynanan karşılaşma renkli görüntülere sahne oldu. Arjantinli müzik efsanesi Rodrigo’nun Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye attığı gole ithaf ederek yazdığı La mano de Dios (Tanrının Eli) şarkısı, bestecinin kardeşi Ulises Bueno tarafından seslendirildi. Öte yandan Maradona’nın eski eşi Claudia ile kızları Dalma ve Giannina, Barcelona ile Boca Juniors arasında oynanan karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.