Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması: “Arkadaşlarımızla birlikte karar vereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda “Bu konuda kararı, birlikte yola çıktığımız, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi birlikte Türkiye’ye getirmek istediğimiz ittifak ortaklarımızla birlikte karar vereceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık olasılıkları ile ilgili soruya ise “Arkadaşların görevleri var. İstanbul ve Ankara’ya da başarılı bir süreci yaşatıyorlar” karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret ederek, Başkan Erdal Bahçıvan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’na dün akşam (14 Aralık) katıldığı bir televizyon programındaki cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili, “İttifak kabul ederse bundan onur duyarım. Bu konu hiç konuşulmadı. Bireysel olarak karar vermek doğru değil” sözleri soruldu.

Kılıçdaroğlu, “Bu yeni bir şey değil. Bu konuda kararı, birlikte yola çıktığımız, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, güçlendirilmiş parlamenter sistemi birlikte Türkiye’ye getirmek istediğimiz ittifak ortaklarımızla birlikte karar verilecek” diye konuştu.

İmamoğlu ve Yavaş yanıtı: “Arkadaşların görevleri var”

CHP lideri, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın aday olma olasılıkları ile ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Arkadaşların görevleri var. İstanbul ve Ankara’ya da başarılı bir süreci yaşatıyorlar.”  

Nebati’ye tepki: “Talihsiz bir açıklama”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin gazeteci Sevilay Yılman’a verdiği demeçteki, “Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse” sözlerini da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Talihsiz bir açıklama. Bakanlar ekonominin gidişini şahsileştirmezler, kendi şahsi pozisyonlarını ekonominin gidişiyle eş tutmazlar” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.