Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya: “Sağlık Bakanı toplum sağlığını önemsemediği için 407 gündür randevu vermiyor”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugün (15 Aralık) iş bırakıyor. TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, kendilerine 407 gündür randevu vermeyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı, toplum sağlığını önemsememekle suçladı. Eylem ve etkinliklerinin sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, “Sağlık çalışanları tükenmiş ve sağlık koşulları dayanılamaz hale gelmiş durumda. Çalışma alanlarında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Artık oyalanmak istenmiyoruz. İnsanca yaşayacağımız koşullar ve geçinebileceğimiz ücret istiyoruz. Sağlık sistemi çökmüş durumda. Artık hastane önündeki kuyruklar yerine evlerde telefon başında randevu alma kuyrukları oluşmuştur. Her ay 80-100 hekim yurtdışına gitmek için TTB’den iyi hal kağıdı almaya çalışıyor. Kamuda nitelikli ameliyat yapacak hekim neredeyse yok denecek kadar azaldı. Şartları dayanılmaz bulan hekimler kamudan istifa edip özel hastanelere geçiyor” dedi.

Döviz kurundaki artış ve Türk Lirası’ndaki değer kaybının sağlık sektörünü de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yerlikaya, medikal malzeme sıkıntısı nedeniyle ortopedi ameliyatlarının durma noktasına geldiğini söyledi. Salgının Güneydoğu Anadolu’daki durumunu da değerlendiren Dr. Yerlikaya, “Bölgede vaka sayısı diğer illere göre az ama aşılama da çok düşük. Salgın bölge insanını kırıp geçirdi. Bölge insanı bedel ödeye ödeye bağışıklık kazandı. Aşılamada çok iyi değiliz, Omicron varyantının hızlı yayılmasının göz önüne alınarak aşılamaya önem verilmesi ve herkesin aşılarını tam olması gerektiği çağrısını yineliyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.