Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye bakan yardımcıları görevden alındı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Hazine ve Maliye bakan yardımcıları Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınırken, yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ve Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya da görevden alındı.

Lütfi Elvan‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesinin ve yerine 2 Aralık’ta Nuredddin Nebati‘nin atanmasının ardından bakanlıkta görevden almalar sürüyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Hazine ve Maliye bakan yardımcıları Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınırken, yerlerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü Abdullah Bayazıt ile Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürü Ahmet Yalçın Yalçınkaya da görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) da üç yeni atama yaptı. BDDK İkinci Başkanlığı’na Yakup Asarkaya atanırken, Mustafa Balcı ve Olcay Turan da BDDK üyeliğine getirildi.

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı bugün yapılacak. Yılın son toplantısının ardından faiz kararı saat 14.00’te açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz”

Katar ziyareti dönüşünde 8 Aralık’ta gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum” diye konuşmuştu.

Beş saatlik ekonomi zirvesi

13 Aralık Pazartesi günü doların 14 lirayı, euronun 16 lirayı aşmasının ardından Merkez Bankası, döviz kuruna 1 Aralık’ta bu yana dördüncü kez doğrudan müdahale etmişti.

Aynı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleri ile İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde beş saat süren bir toplantı yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.