Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan adaylık açıklaması: “Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek”

Kayseri’de bir vatandaşın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıyla ilgili sorusunu yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Böyle büyük meseleleri halk tartışır, tartıştırır, sonra gelir o işin yetkili kurumları, kurulları tartışır. Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanları Çalıştayı için gittiği Kayseri’de, Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin’in türbesini ziyaret etti. Cuma namazını tarihi Hunat Camisi’nde kılan İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı ve Millet Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Kayserililer’in yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirip kısa bir süre sohbet etti.

Esnaf ziyareti sırasında İmamoğlu, bir vatandaşın “Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Böyle bir şey istenir mi? Böyle bir şey istenmez. Böyle büyük meseleleri halk tartışır, tartıştırır, sonra gelir o işin yetkili kurumları, kurulları tartışır. Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek. Yani bu, şöyle bir şey değil, (işyerindeki diğer esnafı göstererek) ‘Ben bu dükkanı satın almak istiyorum’ diyebilir beyefendi, o başka bir şey, bu başka bir şey. İşini en iyi yapan, en faydalı insandır.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına karşı olduğunuzu söylemiştiniz, aynı fikirde misiniz?” sorusuna “İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim, arkadaşların şu anda görevleri var ve çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara’ya yaşatıyorlar” yanıtını vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.