Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in gündeme getirdiği hâkim Esat Toklu Danıştay üyeliğine, Erdoğan’ın başdanışmanı Veysel Bektaş ise Yargıtay üyeliğine seçildi

Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay’a 11, Danıştay’a ise üç üye seçildi. Üyeler arasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Veysel Bektaş ve suç örgütü lideri Sedat Peker’in firari Sezgin Baran Korkmaz‘ın Paramount Oteli’nde bedava kaldığını iddia ettiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi (BİM) Başkanı Esat Toklu da yer aldı.  

“Otelde kimsenin misafiri olarak kalmadım”

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Esat Toklu’nun firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın Bodrum’daki lüks otelinde ücretsiz kaldığını öne sürmüştü. Bu iddia üzerine Toklu, Peker hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve konuya ilişkin, “Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim” diye konuşmuştu. Toklu, dilekçesinde şu görüşlere yer vermişti: 

“Adı geçen otele 2020 yılı Eylül ayının sonlarına doğru ailemle tatil yapmak için gittim. Pandemi ve yaz tatil sezonunun sonu olması nedeniyle otel fiyatları da o dönemde uygun olduğu için rezervasyonu çok önceden bu tarihe yapmıştım. Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Buna dair dekont ektedir. Otelde kimsenin misafiri olarak kalmadım.”

Sedat Peker ayrıca, Esat Toklu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ın pasaport iptalini ve malları üzerindeki tedbiri kaldırdığını iddia etmişti. Toklu’nun, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı tarafından verilen (TÜSİAV) “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” ödülüne layık görüldüğü de ortaya çıkmıştı. .

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 9 Haziran 2021 tarihinde Toklu’nun katıldığı bir doğum günü partisinin videosunu paylaşmış ve şöyle demişti: 

“Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hâkimi, müteahhitin ofisine gider mi?”

Danıştay üyeliğine seçilen diğer isimler ise şöyle:

  • Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdür Yardımcısı Yunus Emre Sılay
  • Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı İsmail Hakkı Sayın.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Veysel Bektaş, Yargıtay üyesi seçildi

Yargıtay üyeliğine seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Veysel Bektaş, Yargıda Birlik Platformu’nun çalışmalarını yürüten ekipte yer almış ve 2015 yılında, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı görevine atandıktan kısa bir süre sonra 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atanmıştı. Bektaş’ın ismi daha önce yakınlarının Çorum’da devlet kurumlarındaki müdürlükleri adeta kendi aralarında paylaştıkları yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Bektaş’ın ağabeyinin Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunduğu, bir yeğeninin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, bir diğer yeğeninin ise İl Turizm Müdürlüğü görevlerini yürüttüğü ortaya çıkmıştı.  

Yargıtay üyeliğine seçilen diğer isimler ise şunlar: 

  • 2018 tarihinden bu yana Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü görevini yürüten Mehmet Arı
  • 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı olarak atanan Erdal Demir
  • 2015 tarihinden bu yana Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Haşim Bardakçı
  • Ankara Batı Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Yıldırım
  • İstanbul BAM Daire Başkanı Selma Betin
  • Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat
  • İstanbul BAM Daire Başkanı Nilgün Şener
  • Ankara BAM Daire Başkanı Beytullah Metin
  • Yüksek Müşavir Yunus Nadi Kolukısa
  • Anayasa Mahkemesi Başraportörü Aydın Şimşek

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.