Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 17. hafta heyecanı başlıyor: Lider Trabzonspor, Atakaş Hatayspor’u ağırlıyor – Dev derbide Fenerbahçe’nin konuğu Beşiktaş 

Süper Lig’de 17. hafta, bugün (17 Aralık) oynanacak GZT Giresunspor-Altay karşılaşması ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Lider Trabzonspor’un rakibi Atakaş Hatayspor

Trabzonspor, 18 Aralık Cumartesi günü Atakaş Hatayspor’u konuk edecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Geçen hafta Fraport-TAV Antalyaspor karşısında sezonun ilk yenilgisini tadan Trabzonspor, ligde oynadığı 16 karşılaşmada topladığı 39 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 32 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü. 

Karadeniz ekibi, Atakaş Hatayspor’u mağlup ederek yeniden çıkışa geçmek amacında. Trabzonspor, şimdiye kadar rakibi ile oynadığı 10 karşılaşmada beş galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan sekiz maçlık galibiyet serisi Fraport-TAV Antalyaspor karşısında son bulan Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde üst üste iki yenilgi almadı. Bordo-mavililer, aynı zamanda sahasında oynadığı son 13 karşılaşmada dokuz galibiyet ve dört beraberlik ile ayrıldı. 

Ömer Erdoğan yönetiminde harikalar yaratan Atakaş Hatayspor, Trabzonspor’u mağlup ederek şampiyonluk yarışında ”Ben de varım” demek istiyor. Atakaş Hatayspor, ligde oynadığı 16 karşılaşmada dokuz galibiyet, iki beraberlik ve beş mağlubiyet alarak 29 puan topladı. Ömer Erdoğan’ın ekibi, rakip filelere 25 gol atarken kalesinde ise 18 gole izin verdi. 

Galatasaray, ligin formda ekibi Medipol Başakşehir karşısında

Galatasaray, 18 Aralık Cumartesi günü Medipol Başakşehir’i konuk edecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Zorbay Küçük yönetecek.

Yaşadığı puan kayıpları ile zirve yarışından uzak kalan Galatasaray, ligde oynadığı 16 karşılaşmada altı galibiyet, beş beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Fatih Terim’in ekibi, lider Trabzonspor’un 16 puan gerisinde dokuzuncu sırada yer alıyor. 

Son üç haftada yedi puan bırakan Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü kalmadı. Medipol Başakşehir’i yenerek çıkışa geçmek isteyen sarı-kırmızılılar, rakibi ile oynadığı son iki lig maçını kazandı. Öte yandan Fatih Terim’in ekibi kalesinde yediği hatalı goller ile dikkat çekiyor. OPTA verilerine göre Galatasaray, geçen sezondan bu yana 13 hata ile Süper Lig’de en fazla gole sebep olan hata yapan takım konumunda. Fatih Terim’in bu maçtaki en büyük hücum silahı ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Genç yıldız, bu sezonki üç gol ve bir asistlik performansı ile fark yaratıyor. 

Emre Belözoğlu yönetiminde üst üste galibiyetler alan Medipol Başakşehir, 16 maç sonunda topladığı 28 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Öte yandan Emre Belözoğlu, Galatasaray karşılaşmasına önemli bir rekor için çıkacak. OPTA verilerine göre teknik direktörlük kariyerinde çıktığı 18 maçın 14’ünü kazanan Belözoğlu, Süper Lig tarihinde 15 galibiyete en az maçta ulaşan yerli çalıştırıcı Coşkun Özarı’nın (21) rekorunu kırmak isteyecek. 

Dev derbide Fenerbahçe’nin konuğu Beşiktaş 

Fenerbahçe, 19 Aralık Pazar günü Beşiktaş’ı konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak dev derbi, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Fırat Aydınus yönetecek.

Fenerbahçe, taraftarlarına galibiyet hediye etmek amacında

UEFA Avrupa Ligi’nden elendikten sonra yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek olan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u 4-0 yenerek moral bulmuştu. Ancak sarı-lacivertliler, geçen hafta Gaziantep FK’ya 3-2 yenilerek zirve yarışında yara aldı. Fenerbahçe, oynadığı 16 karşılaşmada sekiz galibiyet, üç beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. 

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile ligde oynadığı 131 karşılaşmanın 47’sini kazarak rakibine üstünlük kurdu. Ancak OPTA verilerine göre Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (41) ve gol yediği (148) rakibi de Beşiktaş. 

Vitor Pereira’nın dev derbideki en büyük gol umudu ise son haftaların formda ismi Mesut Özil olacak. Yıldız futbolcu, beş gol ve iki asistlik performansı ile göz dolduruyor. Mesut, son oynanan Gaziantep FK maçında da fileleri sarsmayı başarmıştı. 

Beşiktaş’ta tek hedef galibiyet

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra ilk maçına Yukatel Kayserispor önünde çıkan Beşiktaş, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 16 karşılaşmada ise topladığı 24 puan ile lider Trabzonspor’un 15 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor. 

Son 12 resmi maçta dokuz mağlubiyet alan Beşiktaş, Önder Karaveli yönetiminde Kadıköy deplasmanından üç puan ile dönmenin yollarını arayacak. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3 mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak Beşiktaş, 2003 yılının Şubat ayından bu yana rakibini deplasmanda üst üste iki kez yenemedi. 

Beşiktaş’ın Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozu Michy Batshuayi olacak. Belçikalı yıldız, bu sezon altı gol ve iki asistlik performansa imza attı ve takımının en skorer ismi oldu. Batshuayi, geçen hafta oynanan Yukatel Kayserispor karşılaşmasında iki gol ve bir asist yaparak yıldızlaşmıştı. 

Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

17 Aralık Cuma

GZT Giresunspor-Altay

18 Aralık Cumartesi

Kasımpaşa-Demir Grup Sivasspor

Trabzonspor-Atakaş Hatayspor

İttifak Holding Konyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Galatasaray-Medipol Başakşehir

19 Aralık Pazar

Çaykur Rizespor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Göztepe-VavaCars Fatih Karagümrük

Fenerbahçe-Beşiktaş

Süper Lig’in 17. haftası öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.