Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev derbiye doğru: Sayıların diliyle Fenerbahçe – Beşiktaş maçı

Süper Lig’in 17. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Ligde zor günlerden geçen Fenerbahçe ve Beşiktaş, kozlarını Ülker Stadyumu’nda paylaşacak. Dev maç, 19 Aralık Pazar günü saat 19.00’da başlayacak ve karşılaşmada Fırat Aydınus düdük çalacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette 354. randevu

Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda ezeli rakibi Beşiktaş’ı konuk edecek. İki ekip, 19 Aralık Pazar günkü karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 354. kez birbirine rakip olacak. 28 Kasım 1924 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe’nin 4-0 kazandığı maç ile başlayan tarihi rekabette geride kalan 393 maçın 133’ünü Fenerbahçe kazanırken Beşiktaş ise rakibini 126 kez mağlup etmeyi başardı. İki ekip, 94 karşılaşmada ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin attığı 537 gole, Beşiktaş 490 gol ile karşılık verdi. Sarı-lacivertliler, lig maçlarında da rakibine üstünlük kurdu. İki ekip, lig tarihinde 131 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu maçların 47’sini kazanırken Beşiktaş ise 41 maçta gülen taraf oldu. İki ekip de ilginç bir şekilde birbirlerine 148 gol attı.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 4-2 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Kadıköy’deki son maç Beşiktaş’ın

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy’de son olarak 29 Kasım 2020 tarihinde karşı karşıya geldi. Beşiktaş, ezeli rakibini Vincent Aboubakar (2), Necip Uysal ve N’Sakala’nın attığı goller ile 4-3 mağlup ederek Kadıköy deplasmanından 15 yıl sonra üç puan ile ayrıldı. Fenerbahçe’nin gollerini ise Papiss Cisse ve Ozan Tufan (2) kaydetti. 

https://twitter.com/Besiktas/status/1333150796393934848?s=20

Fenerbahçe, dev derbiye üç puan parolası ile çıkacak

UEFA Avrupa Ligi’nden elendikten sonra yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek olan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u 4-0 yenerek moral bulmuştu. Ancak sarı-lacivertliler, geçen hafta Gaziantep FK’ya 3-2 yenilerek zirve yarışında yara aldı. Fenerbahçe, oynadığı ligde 16 karşılaşmada sekiz galibiyet, üç beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. 

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile ligde oynadığı 131 karşılaşmanın 47’sini kazarak rakibine üstünlük kurdu. Ancak OPTA verilerine göre Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (41) ve gol yediği (148) rakibi de Beşiktaş. 

Vitor Pereira’nın dev derbideki en büyük gol umudu ise son haftaların formda ismi Mesut Özil olacak. Yıldız futbolcu, beş gol ve iki asistlik performansı ile göz dolduruyor. Mesut, son oynanan Gaziantep FK maçında da fileleri sarsmayı başarmıştı. 

Beşiktaş, Kadıköy deplasmanında üç puan peşinde

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra ilk maçına Yukatel Kayserispor önünde çıkan Beşiktaş, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 16 karşılaşmada ise topladığı 24 puan ile lider Trabzonspor’un 15 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor. 

Son 12 resmi maçta dokuz mağlubiyet alan Beşiktaş, Önder Karaveli yönetiminde Kadıköy deplasmanından üç puan ile dönmenin yollarını arayacak. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3 mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak Beşiktaş, 2003 yılının Şubat ayından bu yana rakibini deplasmanda üst üste iki kez yenemedi. 

Beşiktaş’ın Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozu Michy Batshuayi olacak. Belçikalı yıldız, bu sezon altı gol ve iki asistlik performansa imza attı ve takımının en skorer ismi oldu. Batshuayi, geçen hafta oynanan Yukatel Kayserispor karşılaşmasında iki gol ve bir asist yaparak yıldızlaşmıştı. 

Dev derbi öncesi puan durumu

Fenerbahçe, dev derbi öncesi 27 puan ile beşinci sırada yer alıyor. Beşiktaş ise Fenerbahçe’nin üç puan gerisinde yedinci sırada bulunuyor. İki ekip, 39 puan ile liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor’un daha fazla gerisine düşmemek açin sahaya çıkacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.