Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Müslüman hakları savunucusu bir kuruluşun yöneticisi, derneğin gizli bilgilerini 13 yıl boyunca İslamofobik bir gruba sızdırdı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Müslüman hakları savunucusu kuruluşlardan Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi’nin (Council on American-Islamic Relations) Ohio eyaletindeki şubesinin üst düzey yöneticilerinden Romin İkbal’in, konseyin gizli belgelerini Müslüman karşıtı bir grup ile paylaştığı ortaya çıktı. Konsey, İkbal’in görevine son verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Müslüman hakları savunucusu kuruluşlardan Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi’nin (CAIR) üst düzey yöneticilerinden Romin İkbal’in görevine son verildi. CAIR yetkilileri perşembe günü (16 Aralık) basına açıklamalarda bulundu ve İkbal’in CAIR hakkındaki gizli bilgileri 13 yıl boyunca Müslüman karşıtı bir grup ile paylaştığını söyledi.

CAIR’in avukatlarından Lena Masri, İkbal’in ofisinde bir AR-15 tüfeğine ait yedek parçaları içeren bir paketin bulunduğunu ve bu paketin Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) teslim edildiğini söyledi. CAIR-Ohio’nun Sözcüsü Whitney Siddiqi de İkbal’in onayıyla CAIR-Ohio’ya ait kredi kartından silah mağazalarından mühimmat alındığına ait kanıtlara ulaştıklarını belirtti.

Romin İkbal

Yetkililer, CAIR-Ohio’da İcra ve Hukuk Direktörü olarak çalışan Romin İkbal hakkında bir adli tıp uzmanı ve bir hukuk firması tarafından bir yıldır bağımsız bir soruşturma yürütüldüğünü aktardı. Soruşturmada İkbal’in konsey içindeki “stratejik planları ve e-mailleri” gizlice kaydettiği ve bu bilgileri “Terörizmle ilgili Soruşturma Projesi (IPT)” adında Müslüman karşıtı bir örgütle paylaştığı sonucuna varıldı. Kendini araştırma birimi olarak tanımlayan IPT’yi, Amerikalı gazeteci Steven Emerson yönetiyor.

Steven Emerson

İkbal kovulmasının ardından Washington Post gazetesinin yorum talebini yanıtsız bırakırken, avukatı David Thomas da yorum yapmayı reddetti.

Steven Emerson’un yönettiği IPT ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “IPT, Amerika Müslüman topluluğunu izlememiştir. Fakat CAIR gibi gruplar tarafından Amerikan topraklarını tehdit eden radikal İslamcı faaliyetleri ortaya çıkarmaktan ve kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmeyecektir” denildi.

Kaynak: Washington Post

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.