Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 17. hafta devam ediyor: Lider Trabzonspor, Atakaş Hatayspor’u rahat geçti – Galatasaray, Medipol Başakşehir karşısında bir puanı son dakikalarda kurtardı

Süper Lig’de 17. hafta, dün (18 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Lider Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u Djaniny ve Andreas Cornelius’un attığı goller ile 2-0 mağlup etti. Galatasaray ile Medipol Başakşehir ise kozlarını, NEF Stadyumu’nda paylaştı. Stefano Okaka’nın 20. dakikada attığı gol ile yenik duruma düşen Galatasaray, 87. dakikada fileleri sarsan Mostafa Mohamed ile bir puanı kurtardı. Sarı-kırmızılıların galibiyet hasreti, bu beraberliğin ardından altı maça çıktı. 

Günün diğer maçlarında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup ederken, İttifak Holding Konyaspor ise sahasında Fraport-Tav Antalyaspor’u 1-0 yendi. Öte yandan Adana Demirspor, Aytemiz Alanyaspor deplasmanından 3-1’lik zaferle döndü. 

Lider Trabzonspor, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 17. haftasında Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu’nda oynanan müsabaka düşük tempoda başladı. Ancak Trabzonspor, dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü tamamen eline aldı. Anastasios Bakasetas liderliğinde Atakaş Hatayspor savunmasını zorlayan ev sahibi, 24. dakikada öne geçmeyi başardı. Andreas Cornelius’un şık pasında kaleci Munir Mohamedi ile karşı karşıya kalan Djaniny, düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı filelere yolladı. Trabzonspor, Djaniny’nin golünün ardından da Atakaş Hatayspor kalesinde tehlikeler yaratmaya devam etti. Oyunu adeta domine eden ev sahibi, 38. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Organize gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta top ile buluşan Denswil, Andreas Cornelius’a pasını çıkardı. Cornelius ise gelişine sağ ayak içiyle harika bir vuruş yaparak skoru 2-0’a getirdi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Danimarkalı santrforun golü ile soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

İkinci yarıya hızlı başlayan ekip, Atakaş Hatayspor oldu. Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, henüz 46. dakikada rakip kalede pozisyona girdi. Sağ kanattan yapılan ortada kafa vuruşunu yapan Mame Diouf, kaleci Uğurcan Çakır engeline takıldı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Trabzonspor, Atakaş Hatayspor’u ilk yarıda bulduğu goller ile 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Atakaş Hatayspor engelini rahat geçen Trabzonspor, puanını 42’ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ömer Erdoğan’ın öğrencileri ise 29 puanda kaldı. 

Bu sezon Süper Lig’de 42 puan toplayan Trabzonspor, 2010-2011’den (42) bu yana ilk 17 maçlar itibarıyla en yüksek puana ulaştığı sezonu yaşıyor. (OPTA)

Trabzonspor’un Atakaş Hatayspor galibiyeti paylaşımı:

Galatasaray ile Medipol Başakşehir yenişemedi

Galatasaray, Süper Lig’in 17. haftasında Medipol Başakşehir ile NEF Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Müsabakanın ilk dakikalarında yapılan karşılıklı fauller, oyunun temposunu düşürd. Ancak dakikalar ilerledikçe topa daha fazla sahip olmaya başlayan Medipol Başakşehir, 20. dakikada skor üstünlüğünü eline geçirdi. Hasan Ali Kaldırım’ın şutunda top önünde kalan Stefano Okaka, meşin yuvarlağı havalandırıp harika bir röveşata golüne imza attı. Okaka, böylece bu sezonki dokuzuncu golünü kaydetmiş oldu. Öte yandan Galatasaray, ilk yarı boyunca kalesinde gördüğü gole reaksiyon vermekte zorlandı. Sarı-kırmızılılar, en net gol pozisyonuna ise 41. dakikada girdi. Ceza sahası içinde top ile buluşan Mbaye Diagne, bir anda kaleci Muhammed Şengezer ile karşı karşıya kaldı. Ancak Senagalli santraforun vuruşu, Muhammed’in bakışları arasında az farkla dışarı çıktı. Müsabakanın ilk yarısı, Medipol Başakşehir’in üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giren Galatasaray, ikinci yarıya hızlı başlayan ekip oldu. Oyuncu değişiklikleri ile birlikte ritim kazanan ev sahibi, 68. dakikada Kerem Aktürkoğlu, 76. dakikada ise Halil Dervişoğlu ile gole çok yaklaştı. Öte yandan Galatasaray, son dakikalarda tüm riskleri alarak Medipol Başakşehir kalesine yüklenmeye başladı. Üst üste tehlikeler yaratan sarı-kırmızılılar, aradığı golü ise 88. dakikada buldu. Alexandru Cicaldau’nun kullandığı köşe vuruşunda ön direkte kafa vuruşunu gerçekleştiren Mostafa Mohamed, Muhammed Şengezer’i avlayarak skora dengeyi getirdi. Beraberlik golünün ardından da ataklarına devam eden Galatasaray, 90+6. dakikada çok net bir fırsat yakaladı. Hızlı gelişen Galatasaray atağında top ile buluşan Halil Dervişoğlu, çalımlarla ceza sahasına sokulmak istedi fakat Leo Duarte tarafından düşürüldü. Hakem Zorbay Küçük, bu pozisyonda Duarte’ye sarı kartını çıkardı. İtirazlarına yoğun biçimde devam eden Brezilyalı stoper, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alexandru Cicaldau ise meşin yuvarlağı dışarı yolladı. Karşılaşma, Stefano Okaka ve Mostafa Mohamed’in karşılıklı attığı goller ile 1-1 sona erdi. 

Medipol Başakşehir ile yenişemeyen Galatasaray’ın galibiyet hasreti altı maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, lider Trabzonspor’un ise 18 puan gerisine düştü. Öte yandan Emre Belözoğlu yönetiminde yenilgi yüzü görmeyen Medipol Başakşehir, puanını 29’a çıkardı. 

Emre Belözoğlu’nun ilk maçına çıktığı 15 Ekim 2021’den bu yana Süper Lig’de mağlubiyet almayan tek takım Medipol Başakşehir oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 17. haftasında oynanan karşılaşmalar:

GZT Giresunspor 3-1 Altay

Kasımpaşa 1-3 Demir Grup Sivasspor

Trabzonspor 2-0 Atakaş Hatayspor

İttifak Holding Konyaspor 1-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Galatasaray 1- 1 Medipol Başakşehir

Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

19 Aralık Pazar

Çaykur Rizespor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Göztepe-VavaCars Fatih Karagümrük

Fenerbahçe-Beşiktaş

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.