Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi derbide Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin ilk haftasında kozlarını paylaştı. ”İki takımın tarihteki ilk resmi maçı” olarak kayıtlara geçen derbide gülen taraf Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, rakibini Yağmur Uraz ve Arzu Karabulut’un golleri ile 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe’nin karşılaşmadaki tek golünü, Kennya Cordner kaydetti. 

Beşiktaş’tan tarihi galibiyet

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin ilk haftası, dev bir derbiye sahne oldu. Beşiktaş ile Fenerbahçe, tarihlerinde ilk kez Vodafone Park Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Son şampiyon Beşiktaş, karşılaşmaya hızlı başladı ve 11. dakikada öne geçti. Arka direkte topa dokunarak filelere yollayan Yağmur Uraz, hem takımını öne geçirdi hem de derbi tarihindeki ilk golü kaydeden isim olarak tarihe geçti. Beşiktaş, 27. dakikada ise Arzu Karabulut’un şık golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Güçlü rakibi karşısında zorlanan Fenerbahçe, soyunma odasına Kennya Cordner’ın golü ile umutlu gitmeyi başardı. Beşiktaş filelerini sarsan Cordner, böylelikle Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın Kadınlar Süper Ligi’ndeki ilk golünü atan isim olarak kayıtlara geçti. 

İkinci yarıda gol sesi çıkmazken Beşiktaş, 66. dakikada maçın ilk golünü atan Yağmur Uraz ile penaltı atışından faydalanamadı. Tarihi derbide rakibini 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, lige üç puan ile başladı. 

Beşiktaş’ın Fenerbahçe karşısında Yağmur Uraz ve Arzu Karabulut ile bulduğu goller:

Kennya Cordner’ın Beşiktaş filelerine yolladığı gol:

Beşiktaş’ın Fenerbahçe galibiyeti paylaşımı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.