Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan maç tribünlerden yapılan ırkçı saldırılar nedeniyle tatil edildi – Duisburg Kulübü Basın Sözcüsü Martin Haltermann: “Bu olay kulübün tarihindeki en dip noktadır!”

Almanya 3. Ligi’nde Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşma, deplasman ekibinde forma giyen Aaron Opoku’ya tribünlerden yapılan ırkçı hakaretler nedeniyle tatil edildi.

Almanya 3. Ligi’nde Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşma, istenmeyen görüntülere sahne oldu. Osnabrück forması giyen Aaron Opoku, köşe vuruşunu kullanacağı sırada ev sahibi takımın taraftarlarının ırkçı hakaretlerine maruz kaldı. Karşılaşmanın hakemi Nicolas Winter, yaşanan olayın ardından 35. dakikada maça ara verdi. İki takımın oyuncuları ise sahayı terk ederek soyunma odasına gitmeyi tercih etti. Yaklaşık 30 dakika süren müzakerelerden sonra karşılaşmanın devam etmemesine karar verildi. Bu kararla Almanya’da ilk kez ırkçılık yüzünden bir karşılaşma tatil edilmiş oldu. Irkçılık yaptığı öne sürülen zanlı ise diğer seyircilerin de yardımıyla kısa sürede kimliği belirlenerek stadyumdan çıkarıldı.

Osnabrück Yöneticisi Michael Welling, yaptığı açıklamada yaşananların kabul edilemez olduğunu söylerken, Duisburg forması giyen Leroy Kwadwo’nun da ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etti. Welling, konuşmasının devamında ırkçılığın toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi ve ”Biz sadece ırkçılık karşıtlığını tişörtlere basmak ve sloganları bir yerlere yazmak istemiyoruz. Bunu ciddiye alıyorsak uygun bir şekilde hareket etmek lazım” diye konuştu.

Osnabrück kulübü, oyuncuları Aaron Opoku’nun yanında olduklarını açıkladı.

Duisburg kulübü özür diledi

Duisburg ile Osnabrück arasında oynanan karşılaşmada yaşanan ırkçılık skandalı, ev sahibi ekibin büyük tepkisine neden oldu. Duisburg kulübünün basın sözcüsü Martin Haltermann, ”Bu olay kulübün tarihindeki en dip noktadır!” dedi ve yaşananlardan dolayı özür diledi. Öte yandan Duisburg tribünlerinin büyük bir kısmı, ırkçılık yapan taraftarlara yoğun tepki gösterdi. ”Naziler dışarı” diye slogan atan taraftarlar, devamında ise ”Die Arzte” grubunun faşizm karşıtı “Scream for Love” şarkısını seslendirdi. 

Duisburg polisi, ırkçılık yapıldığı iddia edilen 55 yaşındaki bir taraftarın sorguya çekildiğini açıkladı. Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkan Yardımcısı Rainer Koch, ”Irkçı hakaretler kesinlikle kabul edilemez ve bunun statta yeri yoktur” diye konuştu ve yaşananları kınadı. Duisburg’daki ırkçılık skandalının takipçisi olacağını belirten Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius da bu tür olayların mide bulandırıcı olduğunu söyledi. Almanya Futbol Federasyonu, karşılaşma ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.