Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arka Pencere’den Sanat Kültür (17): Kenneth Branagh’dan Anna Burns’e Belfast

1960 doğumlu yönetmen Kenneth Branagh yeni filminde bizi dokuz yaşının Belfast’ına, Protestan cemaatine götürüyor, Buddy’nin annesi, babası, büyükannesi ve hele dedesiyle yaşadıklarını unutulmaz diyaloglarla anlatıyor. O sırada Kuzey İrlanda’da başlayan çatışmalar hakkında küçük kahramanımızın bazı kararlar alması gerekecektir. Hikayesi, görüntüleri, müziği… Her şeyiyle etkili olmayı başaran “Belfast” filmi bize, yine Belfast’ta ama Katolik bir ailede büyümüş olan,1962 doğumlu Anna Burns‘ün “Sütçü” adlı romanını anımsattı. Bir gruba ait olmak ile insani değerler birbiriyle çatışıyorsa kim ne yapabilir, ne yapmalı?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.