Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aysel Tuğluk, sağlık raporu için yeniden hastaneye kaldırıldı

Hakkında açılan davada verilen mahkumiyet kararı nedeniyle 2016 yılından beri tutuklu olan ve cezaevinde sağlık durumu kötüye giden eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Aysel Tuğluk, bugün (21 Aralık) rapor için yeniden hastaneye kaldırıldı.

Hafıza kaybı yaşayan Tuğluk için üniversite hastanesi, cezaevinde kalamayacağı raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu “Cezaevinde kalabilir” raporu vermişti. Son olarak 68 kadın örgütü sağlık durumu gittikçe kötüleşen Tuğluk için çağrıda bulunmuştu.

Kocaeli Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan ve sağlık durumu gittikçe kötüleşen Aysel Tuğluk’un bugün cezaevinden hastaneye yeniden rapor için sevk edildiği öğrenildi. Tuğluk’un hastaneye, cezaevinde aynı odada birlikte kaldığı iki kişi ile birlikte kaldırıldığı ve onlarla birlikte olduğu belirtildi.

Bugün Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak ile görüşen avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, “Gültan Kışanak, basına yansıtılan (tek kişilik hücreye konulduğu) gibi bir durumun olmadığını, sadece Aysel Tuğluk’un tek başına kalamaz diye hastaneye gidemediğini, idare dayatıp götürse bile tek başına karantinada kalması halinde ‘Çıkabilecek ve yaşanacak olumsuzluklardan idare sorumlu olacaktır’ dediğini aktardı” diye konuştu. Baydemir, “Zaten Aysel Tuğluk bugün hastaneye odadaki iki arkadaşı ile gittiğini ve şu an onlarla beraber kaldığını söyledi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.