Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Premier Lig’de 90 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı

İngiltere Premier Lig’de son bir haftada yapılan koronavirüs testlerinde 90 kişinin sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu. Vakaların artmasına rağmen Premier Lig ile kulüpler arasındaki toplantıda maçlara devam kararı alındı.

Premier Lig’de koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor

İngiltere Premier Lig, koronavirüs vakaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Omicron varyantının İngiltere’deki yayılımı, günden güne artıyor. Premier Lig yönetimi, 15 Aralık tarihinde aldığı karar ile oyuncuların ve kulüp çalışanlarının koronavirüs testlerinin günlük yapılmaya başlanacağını açıklamıştı. Premier Lig’in internet sitesinden yapılan son açıklamada ise 13-19 Aralık tarihlerinde uygulanan 12 bin 345 test sonucunda 90 pozitif vaka tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu. Lig genelinde testi pozitif çıkan kişi sayısı, geçen haftanın verilerine (42) göre iki kattan fazla arttı ve salgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Lig yönetiminden yapılan açıklamada ”Premier Lig, Omicron varyantının olumsuz etkilerine yanıt olarak tüm ihtiyati adımları atmaktadır” denildi.

Maçlar, artan koronavirüs vakalarına rağmen ertelenmeyecek

Premier Lig ekipleri, dün (20 Aralık) lig yönetimi ile toplandı. Artan koronavirüs vakalarının konuşulduğu toplantıda lig maçlarının ertelenmesi, gündemin ilk maddesi oldu. Ancak toplantıda koronavirüs vakalarına rağmen lige devam kararı alındı. FA Cup ve İngiltere Lig Kupası ile ilgili görüşmeler ise devam ediyor. Premier Lig’in 18. haftasında oynanması planlanan 10 karşılaşmanın altısı, takımlarda ortaya çıkan koronavirüs vakaları nedeniyle iptal edilmişti. Öte yandan Premier Lig yönetimi, oyuncuların yüzde 77’sinin çift aşılı olduğunu, yüzde 16’sının ise henüz ilk aşısının yapılmadığını kamuoyuna duyurdu. 

İngiltere Premier Lig’deki koronavirüs vakaları ile ilgili haberimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.