Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 18. hafta heyecanı başlıyor: Volkan Demirel’in VavaCars Fatih Karagümrük’ü, Fenerbahçe karşısında

Süper Lig’de 18. hafta, bugün (21 Aralık) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında

Galatasaray, bugün (21 Aralık) Adana Demirspor deplasmanına konuk olacak. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Arda Kardeşler yönetecek.

Yaşadığı puan kayıpları ile zirve yarışından uzak kalan Galatasaray, ligde oynadığı 17 karşılaşmada altı galibiyet, altı beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Fatih Terim’in ekibi, lider Trabzonspor’un 18 puan gerisinde 11. sırada yer alıyor. 

Son dört haftada 11 puan kaybeden Galatasaray, zirve yarışının oldukça gerisine düştü. Adana Demirspor’u yenerek çıkışa geçmek isteyen sarı-kırmızılılar, rakibine konuk olduğu son iki maçı da kazanmayı başardı. Ancak Galatasaray, deplasmanda oynadığı son dört maçta galibiyet yüzü göremedi ve bu karşılaşmaların ikisinde gol dahi atamadı. Öte yandan Fatih Terim, Adana Demirspor karşılaşmasında Mostafa Mohammed‘e güvenecek. Mısırlı santrfor, takımının deplasmanlarda kaydettiği son beş golün üçünü atan isim oldu. Mohammed, geçen hafta oynanan Medipol Başakşehir maçında da takımına beraberliği getiren golü atmıştı.

Son haftaların formda takımı Adana Demirspor, ligde oynadığı 17 karşılaşmada yedi galibiyet, beş beraberlik ve beş mağlubiyet aldı. Vincenzo Montella‘nın öğrencileri, topladıkları 27 puan ile yedinci sırada yer alıyor. Adana Demirspor’un Galatasaray karşısındaki en büyük gol silahı ise Matias Vargas olacak. Vargas, bu sezonki dört gol ve altı asistlik performansı ile göz kamaştırıyor. 

Lider Trabzonspor, Altay’a konuk olacak

Trabzonspor, bugün (21 Aralık) Altay deplasmanına konuk olacak. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Ali Şansalan yönetecek.

Geçen hafta Atakaş Hatayspor’u 2-0 mağlup eden Trabzonspor, ligde oynadığı 17 karşılaşmada topladığı 42 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 34 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü. 

Karadeniz ekibi, Altay‘ı deplasmanda yenerek şampiyonluk yürüyüşüne devam etmeyi hedefliyor. Trabzonspor, rakibi ile oynadığı son 11 lig maçında sekiz galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, Altay’a son olarak 1999 yılının Aralık ayında 3-1’lik skor ile mağlup oldu. Öte yandan OPTA verilerine göre deplasmandaki 25 maçlık serisini Fraport-TAV Antalyaspor karşısında bozmak zorunda kalan Trabzonspor, Nisan-Ekim 2016 arasından bu yana ligde üst üste iki dış saha mağlubiyeti almadı. 

Ligde zor günlerden geçen Altay ise Trabzonspor’u yenerek hasret kaldığı üç puana kavuşmak istiyor. Mustafa Denizli‘nin ekibi, oynadıkları son 10 karşılaşmada üç beraberlik ve yedi mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Altay, topladığı 18 puan ile küme düşme hattının hemen üstünde yer alıyor. 

Volkan Demirel’in VavaCars Fatih Karagümrük’ü, Fenerbahçe karşısında

Fenerbahçe, 22 Aralık Çarşamba günü VavaCars Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Erkan Özdamar yönetecek.

Vitor Pereira ile dün (20 Aralık) yollarını ayıran Fenerbahçe, Portekizli teknik direktörün takımın başında yer almadığı ilk maçına çıkmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı 17 karşılaşmada sekiz galibiyet, dört beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, lider Trabzonspor’un 14 puan gerisinde beşinci sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertiler, geçen sezon rakibini her iki maçta da yenmeyi başarmıştı. Ancak Fenerbahçe’nin deplasman karnesi iyi değil. Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçında iki galibiyet, bir beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda kalesini de gole kapatmayı başaramadı. Fenerbahçe’nin VavaCars Fatih Karagümrük karşısındaki en büyük gol umudu ise son haftaların formda ismi Mesut Özil olacak. Yıldız futbolcu, altı gol ve iki asistlik performansı ile fark yaratıyor. Mesut, son oynanan Beşiktaş derbisinde de fileleri sarsmayı başarmıştı. 

VavaCars Fatih Karagümrük, Volkan Demirel‘in takımın başında çıktığı ilk karşılaşmada Göztepe’yi Caner Erkin’in golü ile 1-0 yendi. Fenerbahçe maçı ise Volkan Demirel için ayrı bir anlam taşıyor. 2 Eylül 2019 tarihinde futbolu bırakma kararı alan Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın efsane file bekçisi Volkan Demirel, teknik direktörlük kariyerine VavaCars Fatih Karagümrük’te başladı. Futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra yayıncı kuruluş beIN Sports’ta yorumculuk yapan 40 yaşındaki isim, geçen hafta kırmızı-siyahlılar ile 2,5 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük, ligde topladığı 25 puan ile 10. sırada yer alıyor.

Beşiktaş, Göztepe’yi konuk edecek

Beşiktaş, 23 Aralık Perşembe günü Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Ümit Öztürk yönetecek.

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra ilk maçına Yukatel Kayserispor önünde çıkan Beşiktaş, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Siyah-beyazlılar, son olarak ise Fenerbahçe deplasmanından bir puan ile döndü. Beşiktaş, ligde oynadığı 17 karşılaşmada ise topladığı 25 puan ile lider Trabzonspor’un 17 puan gerisinde dokuzuncu sırada yer alıyor. 

Önder Karaveli yönetiminde son iki haftada dört puan toplayan Beşiktaş, Göztepe karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Siyah-beyazlılar, İzmir temsilcisini konuk ettiği son beş lig maçını kazanırken bu karşılaşmalarda rakip filelere 18 gol attı. Öte yandan Beşiktaş, ligde oynadığı son yedi lig maçında yalnızca bir galibiyet alarak hayal kırıklığı yarattı. Önder Karaveli’nin Göztepe karşısındaki en büyük kozlarından birisi, Rıdvan Yılmaz olacak. Genç yıldız adayı, yaptığı üç asist ile ligde en fazla asist yapan Beşiktaşlı futbolcu konumunda. 

Küme düşme hattında yer alan Göztepe ise ligde oynadığı 17 karşılaşmada yalnızca 14 puan toplayabildi. Sarı-kırmızılılar, ligde oynadığı son 25 maçta ise kalesini gole kapatmayı başaramadı. 

Süper Lig’in 18. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

21 Aralık Salı

Fraport-TAV Antalyaspor-Kasımpaşa

Medipol Başakşehir-GZT Giresunspor

Adana Demirspor-Galatasaray

Altay-Trabzonspor

22 Aralık Çarşamba

Demir Grup Sivasspor-Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor-İttifak Holding Konyaspor

Gaziantep FK-Aytemiz Alanyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Fenerbahçe

23 Aralık Perşembe

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Yukatel Kayserispor

Beşiktaş-Göztepe

Süper Lig’in 18. haftası öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.