Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan – “Noktayı koyuyorum: Erken seçim yok”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (22 Aralık) partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023’te olacağını söylüyor, ben Haziran 2023 diyorum. Defaatle bunu söylememize rağmen yatıyor, kalkıyor ‘erken seçim’. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devletidir, belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır, olay bu. Bak Bay Kemal, noktalı virgül değil, nokta koydum” dedi. Ekonomiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Döviz kurunu sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz bunu benimsemiş, piyasalar da uygun adımları atmıştır” diye konuştu.

“Finans oyunlarıyla ülkemiz çökertilmeye çalışıldı”

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, 10 yıllık dönemde aklınıza gelecek her yol ve yöntemle sınandı. Sokaklarımız kaosa sürüklenmek istendi. Kaset kumpaslarıyla siyasi partilerin yönetimleri dizayn edilmeye çalışıldı. Ülkenin meşru yönetimi yalan ve iftira dolu montajlarla devrilmek istendi. Seçimleri etkilemek için akıl ve ahlak dışı yöntemler devreye sokuldu. Terör örgütleri harekete geçirildi. Askeri darbeyle milli irade çiğnenmek istendi. Ekonomimize yönelik aleni tehditler savruldu, sinsi tuzaklar kuruldu. Yönetimi değiştirmek için kimlerin destekleneceği, kimlerin köstekleneceği TV programlarında konuşuldu. Gece yarıları başlayan kesintisiz finans oyunlarıyla ülkemiz çökertilmeye çalışıldı. Salgınla birlikte başlayan küresel ekonomide başlayan dalgalanma, ülkemize yönelik saldırıların dozunu artırmanın aracı haline dönüştürülmek istendi. Dışarıdan birileri bu oyunu kurarken, içeriden birileri de bu oyunun taşeronluğuna soyundu” dedi.

Erdoğan, Öztrak ve Özel’i hedef aldı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak‘ın kur kriziyle ilgili açıklamalarına açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, “Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Yüzde 7’ye enflasyonu düşüren kimdi, biz düşürdük biz? Faizi yüzde 4,5’lara düşüren kimdi? Sizin kitabınızda ne düşük faiz ne de düşük enflasyon diye bir şey yok. Sizin tarihiniz yüksek faizlerle dolu, yüksek enflasyonla dolu. Biz ise ‘Halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz’ dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara” diye konuştu.

Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e de şu sözlerle yüklendi: “Ülkemizde bir kesim dışarıdan da aldığı işaretle bu birlik kardeşlik iklimini dinamitleme peşinde. Bir tanesi çıkmış, hastanelerde ‘sus ‘diyorlar ya onu gösteriyor, susmanız gerekiyor. Bunu önce öğrenin, siz başka bir işe yaramazsınız. Parmak sallamakla bir yere varamazsınız.”

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Erken seçim yok”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun erken seçim çağrılarına da yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

Şu hale bak ya, aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı’ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023’te olacağını söylüyor, ben Haziran 2023 diyorum. Defaatle bunu söylememize rağmen yatıyor kalkıyor erken seçim, erken seçim yok! Bu ülke bir hukuk devletidir, belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır, olay bu. Bak Bay Kemal, noktalı virgül değil, nokta koydum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin, nasıl gelişmiş ülkelerde sistem çalışıyorsa bizde de öyle çalışacak. İnşallah Haziran 2023’te seçimimizi en güzel şekilde yapacağız.”

“Başaramayacaksınız”

Açıklamalarını sert sözlerle sürdüren Erdoğan, “Ülkenin felaketinden medet uman kifayetsiz siyasetçilere sesleniyorum, manşetlerle hükumet  devirip hükumet kurmaya alışmış akademisyen ve gazeteci kılıklı muhterislere sesleniyorum, darbe heveslilerine sesleniyorum, ter dökmeden para kazanma peşinde koşanlara sesleniyorum, emperyalistlere sesleniyorum, vesayet artıklarına sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Ya millet iradesini kabul edecek milletle beraber kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türkiye, Türk milleti kazanacak, ama siz kaybedeceksiniz” diye konuştu.

“Açıkladığımız ekonomik program amacına ulaşmıştır”

“Ne yaptığımızı biliyoruz, niçin yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı biliyoruz, nereye gittiğimizi biliyoruz, nereye ulaşacağımızı biliyoruz” diyen Erdoğan, ekonomiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kartların yeniden karıldığı bu dönemde gelişmiş ülkeler ligine yükselen devletler, önümüzdeki asra damga vuracaklar. Aşamayanlar ise fırsat bulmak için çeyrek asır, yarım asır bekleyecek. Türkiye, bu treni kaçırmayacak. Son vagonunda değil, birinci sınıfında hak ettiğimiz yeri alacağız. Uyguladığımız yeni ekonomi programının öncelikli hedefi budur. Döviz kurunu serbest piyasa ekonomisi kuralları içinde ülkemizin gerçeklerine uygun, öngörülebilir, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için dün açıkladığımız program hamdolsun amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu tedbirleri ve kararlı duruşumuzu benimsemiş, piyasalar da uygun adımları atmıştır.”

Erdoğan’dan İYİ Partili Durmuş Yılmaz’a: “Bunların beyni sulanmış”

Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’ı da isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Dün çıkmış birisi ‘Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı, bu iş kaldığı yerden devam edecek’ açıklamasını yapıyor. Bunların beyni sulanmış. Bunlara gereken cevabı en kısa zamanda benim milletim en güzel şekilde verecek. Bu sözün tercümesi, kurun yeniden ülkenin gerçekleri ile ve ekonominin kuralları ile ilgisi olmayan seviyelere çıkmasını dilemek ve teşvik etmektir. Bunlarla ilgili BDDK yargı yolunu açtı. Siz bu ülkenin değerleri ile oynayamazsınız” dedi.

Orman işçilerine yıllık ortalama yüzde 51 zam, çiftçilere kuraklık desteği ödemesi

Erdoğan, orman işçileri, çiftçiler ve öğretmenlere de şöyle seslendi:

Orman köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. 2022 yılı üretim işlerinin birim fiyatlarını yılbaşından itibaren yüzde 23 ve temmuz ayı itibarı ile yüzde 23 olmak üzere, yıllık ortalama yüzde 51 oranında artırıyoruz. Ülkemizde bir süredir yaşanan kuraklık nedeniyle buğday, yulaf, mercimek, nohut üreticilerimiz verim kaybı yaşadı. Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize verim kaybı oranlarına göre değişen miktarlarda kuraklık desteği ödemesi yapıyoruz.   Öğretmen atamasıyla ilgili süreç devam ediyor. 31 Ocak tarihinde bu öğretmenlerimizin atamasını tamamlayacağız. Ağırlığı, 7bin 500 yeni öğretmen ile İstanbul’a vereceğiz.”

Erdoğan’dan yerli aşı açıklaması

Konuşmasının sonunda koronavirüs salgınına da değinen Erdoğan, “Salgına karşı en güçlü tedbir olan aşıyı kendimiz üretmek için uzun süredir çalışıyoruz. Grup toplantımızın ardından bu konuda bir müjdeyi canlı bağlantı ile paylaşacağız. Turkovac tüm dünya ile, tüm insanlık ile buluşuyor” dedi.

Grup toplantısının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP grubuna ekonomideki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.













Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.