Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etti – Savunma hakkını güçlendirecek düzenlemeler ele alındı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret etti. Görüşmede Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında atılan adımlar ile savunma hakkını güçlendirecek düzenlemeler ele alındı.

Erinç Sağkan’ın TBB’nin başkanlığına seçilmesinin ardından gerçekleşen ilk ziyarette, avukatlık mesleğiyle ilgili güncel sorunların ele alındığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile TBB arasında imzalanan, avukatların tapuya kayıtlı bilgilere ve dosyalara ulaşmasına olanak sağlayan ancak bir süredir uygulamadan kaldırılan TAPGAS sistemine erişimin yeniden sağlanması konusunun da gündeme geldiği belirtildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) tebliğinde yer alan veri koruma görevlisinin hukukçulardan olması, kamu avukatlarının sorunları ve özlük haklarının iyileştirilmeleri, stajyer avukatlara bakanlık veya İŞ-KUR üzerinden ücret ödenmesinin sağlanması da görüşmede dile getirildi.

Asgari ücrette vergi alınmaması yönünde TBMM’de görüşülmekte olan kanun çerçevesinde, serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyeti sağlanması da Bakan Gül’den talep edilen konular arasında yer aldı.,

Görüşmeye TBB adına Sağkan’ın yanı sıra TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ile yönetim kurulu üyeleri Av. Ali Bayram ve Av. Ramazan Erhan Toprak katılırken, Bakan Gül’ün yanında da Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Yurtalan ve Mevzuat Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Özar hazır bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.