Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BAE’li enerji şirketleri 3.6 milyar dolarlık proje üzerinde anlaştı: Karbon ayak izi yüzde 30 oranında azaltılacak

Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC) ve Abu Dabi Ulusal Enerji Şirketi PJSC (TAQA), dün (22 Aralık), ADNOC’nin açık deniz üretim operasyonlarının karbon ayak izini yüzde 30’dan fazla azaltmak için 3.6 milyar dolarlık bir proje üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

Projeyle, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde bir denizaltı iletim sistemi geliştirilecek ve işletilecek. Ayrıca mevcut açık deniz gaz türbini jeneratörleri, Abu Dabi kara elektrik şebekesinde bulunan daha sürdürülebilir güç kaynaklarıyla değiştirilecek.

Projenin yüzde 30’u ADNOC ve TAQA tarafından finanse edilirken finansmanın geri kalanını ise Korea Electric Power Corp (KEPCO), Japan’s Kyushu Electric Power Co ve Eléctiricité şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum sağlayacak.

KEPCO liderliğindeki konsorsiyum, projeyi ADNOQ ve TAQA ile birlikte 35 yıl boyunca geliştirecek ve işletecek.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.