Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 18. hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, uzun süre dokuz kişi oynayan VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

Süper Lig’de 18. hafta, dün (22 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Eski Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel’in çalıştırdığı VavaCars Fatih Karagümrük, sarı-lacivertliler karşısında Aleksandar Pesic’in golü ile öne geçti. Fenerbahçe ise 40. dakikada Mesut Özil’in penaltı golü ile skora dengeyi getirdi. Fenerbahçe’nin penaltı kazandığı pozisyonda Burak Bekaroğlu ve Caner Erkin, peş peşe kırmızı kartlar görerek takımlarını dokuz kişi bıraktı. Ancak VavaCars Fatih Karagümrük, son düdüğe kadar kalesini gole kapattı ve karşılaşmadan bir puan ile ayrılmayı başardı. 

Günün diğer maçlarında Gaziantep FK, Aytemiz Alanyaspor’u 2-1 mağlup ederken, İttifak Holding Konyaspor ise Atakaş Hatayspor’u deplasmanda 3-1 yendi. Demir Grup Sivasspor ile Çaykur Rizespor ise sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. 

Fenerbahçe, uzun süre dokuz kişi oynayan VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

Eski Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel’in çalıştırdığı VavaCars Fatih Karagümrük, Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ile sahasında karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakaya sarı-lacivertli ekip hızlı başladı. Nazım Sangare’nin ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Mesut Özil, çektiği şutta kaleci Emiliano Viviano’yu geçemedi. VavaCars Fatih Karagümrük, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra öne geçti. Dakikalar 31’i gösterdiğinde Ahmed Musa’nın pası ile savunma arkasına sarkan Aleksandar Pesic, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren golü kaydetti. Kalesinde gördüğü golün ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe, 37. dakikada penaltı kazandı. Dimitiris Pelkas’ın kale sahası içinden yaptığı vuruşa eliyle müdahale eden Burak Bekaroğlu, hem penaltıya sebebiyet verdi hem de hakem Erkan Özdamar tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Caner Erkin de itirazlarının ardından doğrudan kırmızı kart görerek takımını dokuz kişi bıraktı. Fenerbahçe’de kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Mesut Özil, skora dengeyi getirdi. İlk 45 dakika Pesic ve Mesut’un attığı karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi. 

Fenerbahçe, dokuz kişi kalan rakibi karşısında ikinci yarıya baskılı başladı. Dimitris Pelkas, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş ile üst üste pozisyonlara giren sarı-lacivertliler, aradığı golü ise bulmayı başaramadı. Fenerbahçe, son dakikalara doğru baskısını iyice artırdı. Ancak bu dakikalarda sahneye çıkan Emiliano Viviano, yaptığı harika kurtarışlar ile takımına bir puanı getirmeyi başardı.

Uzun süre dokuz kişi oynayan VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kalan Fenerbahçe, böylece lider Trabzonspor’un 16 puan gerisine düşmüş oldu. Volkan Demirel’in ekibi ise son iki haftada dört puan toplamayı başardı. 

Deplasmanda oynadığı son sekiz maçta da kalesini gole kapatamayan Fenerbahçe, 2013-2014 sezonundan (8 maç) bu yana en uzun serisini yaşıyor. (OPTA)

Fatih Karagümrük filelerini havalandıran Mesut Özil, kariyerinde ilk kez üst üste üç lig maçında gol attı. (OPTA)

Fenerbahçe karşısında 13 kurtarış yapan VavaCars Fatih Karagümrük kalecisi Emiliano Viviano, bu sezon bir Süper Lig maçında en yüksek sayıya ulaşan isim oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 18. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Fraport-TAV Antalyaspor 1-1 Kasımpaşa

Medipol Başakşehir 3-1 GZT Giresunspor

Adana Demirspor 2-0 Galatasaray

Altay 1-2 Trabzonspor

Demir Grup Sivasspor 1-1 Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor 1-3 İttifak Holding Konyaspor

Gaziantep FK 2-1 Aytemiz Alanyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük 1-1 Fenerbahçe

Süper Lig’in 18. haftası, bugün (23 Aralık) oynanacak Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Yukatel Kayserispor ve Beşiktaş-Göztepe karşılaşmaları ile sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.