Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu ve Nureddin Nebati imzaladı: 770 kişinin ve bir vakfın malvarlıkları donduruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla aralarında Adil Öksüz ve Zekeriya Öz’ün de olduğu 770 kişinin malvarlıkları donduruldu. Listede başkanlığını Fethullah Gülen’in yaptığı ABD merkezli Niagara Vakfı da bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin imzasıyla yayımlanan listedeki isimler arasında Adil Öksüz, Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin ve Zekeriya Öz gibi isimler yer aldı. Başkanlığını Fethullah Gülen‘in yaptığı ABD merkezli Niagara Vakfı’nın malvarlıkları da “FETÖ/PDY ile bağlantılı” olduğu gerekçesiyle donduruldu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş‘ın isminin de bulunduğu kararda, 454 kişinin “FETÖ/PDY”, 108 kişinin “PKK/KCK”, 119 kişinin “IŞİD, Hizbullah, El Kaide, Tevhid Selam Kudüs Ordusu”, 89 kişinin ise “DHKP-C, MLKP, MKP, TKP-ML” gibi örgütlere üye oldukları iddiasıyla malvarlıklarının dondurulduğu belirtildi.

Mumcu suikastı davasının sanığı da listede

Gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 1993 yılında bombalı suikast ile katledilmesi davasında araca bombayı yerleştirdiği gerekçesiyle yargılanan “Tevhid Selam Kudüs Ordusu” bağlantılı Oğuz Demir de listede yer aldı. Mumcu suikastı ile ilgili eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Hamza Keleş’in hazırladığı iddianame ile 11 Temmuz 2000 tarihinde 15’i tutuklu 17 sanık hakkında Ankara 2 No’lu DGM’de “Umut” adıyla anılan dava açılmıştı. 2005’te sonuçlanan davada Ferhan Özmen, Nejdet Yüksel ve Rüştü Aytufan idam cezasına çarptırılmış, idam cezaları kaldırılınca hüküm ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmişti. Firari sanık Demir’in dosyası ise ayrılmıştı. Soruşturma aşamasında polisin elinden kaçan Oğuz Demir, 28 yıldır aranıyor.

IŞİD yöneticisi de var

IŞİD yöneticisi olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İlhami Balı ile birlikte yargılanan Mustafa Demir de listede adı geçenlerden. “Ebu Ali” kod adını kullanan Mustafa Demir çok sayıda olayla bağlantılı olarak aranıyor.

İtiraz hakları var

6415 sayılı “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun” uyarınca alınan bu karara karşı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunuyor. Malvarlığı dondurma kararı öncesinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Hazine Müsteşarlığı ve ilgili kurumlar kapsamlı raporlar hazırlayarak değerlendirme komisyonuna sunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.