Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya klasmanında yılı 37. sırada tamamladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, FIFA’nın aralık ayı dünya sıralamasında 37. basamaktaki yerini korudu. 

FIFA, aralık ayı dünya sıralamasını internet sitesinden yayınladı. 2021 yılına 32. olarak başlayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, kasımda olduğu gibi 37. basamakta yer aldı. Aralık ayı sıralamasına göre ilk 10 da değişmedi. Belçika, geçen ay olduğu gibi zirvedeki yerini korurken Brezilya ikinci sırada bulunuyor. Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ise üçüncü sıradaki yerini korudu.  

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) final oynama başarısı gösteren İngiltere, dördüncü sırayı elde ederken, turnuvada şampiyon olan İtalya ise altıncı sırada kaldı. Öte yandan COPA America’da (Güney Amerika Futbol Şampiyonası) kupaya uzanan Arjantin, yılı beşinci sırada yılı tamamladı.

Beşiktaş’ta oynayan Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’in de formasını giydiği Kanada, yılın en fazla gelişim gösteren takımı oldu. 2020 yılını 72. sırada bitiren Kanada, bu yılı ise 32 basamak birden yükselerek 40. sırada tamamlamayı başardı. 

FIFA dünya sıralaması, 10 Şubat’ta güncellenecek.

FIFA dünya sıralamasında ilk 10:

1) Belçika

2) Brezilya

3) Fransa

4) İngiltere

5) Arjantin

6) İtalya

7) İspanya

8) Portekiz

9) Danimarka

10) Amerika Birleşik Devletleri

Kaynak: fifa.com

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.