Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (25 Aralık) Gaziantep’te toplu açılış töreninde konuştu. Gaziantep’te dört yaşındaki Asiye Ateş’in pitbull cinsi iki köpek tarafından yaralanmasına değinen Erdoğan, belediyelere sokak hayvanlarını toplama çağrısı yaparak, “Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın” dedi.

“Muhalefet yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme hesabını yaptı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te ilk olarak AKP İl Dayanışma Kurulu toplantısında konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Tüm dünyada pandemi nedeniyle karamsarlık hakimken, muhalefet yangına körükle giderken hatırlayın onlar ‘Yandık, bittik, öldük’ diyerek üreticimizin moralini bozmaya çalışmıştı. Tam kapanma çağrısıyla ekonomimizi kontak kapatmaya zorladılar. Milletin sıkıntısını paylaşmak yerine yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme hesabını yaptılar. Türkiye’yi yurtdışına şikayet ettiler, büyükelçilere mektup yazdılar. Önce siz ne yapıyorsunuz onu anlatın. Her tarafı kanalizasyonlar alıp götürüyor” dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Yav sen ne anlarsın bütçeden, bütçedeki kalemden”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkenin işadamını, polisini, savcısını tehdit eden bir genel başkan var. Salgın sürecini başarıyla yönettik. Sadece İstanbul’da dört hastane yaptık. Ama Bay Kemal şehir hastanesinin bütçedeki yerini soruyor. Yav sen ne anlarsın bütçeden, bütçedeki kalemden. Gitti Merkez Bankası’nı ziyaret etti. Yav orası bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Böyle bir kuruluş sana brifing veriyor, çıkıyorsun dışarıda bunu paylaşıyorsun. Sende bir kere haysiyet yok. Ardından İstatistik Kurumu’na gitti. Ama çok güzel cevap verdiler. ‘Yazılı olarak sorularınızı sorun, cevap veririz’ dedi. Sende etik diye bir şey yok Bay Kemal.” 

Kılıçdaroğlu’na elektrik yanıtı: “Bizde laf yok icraat var, Bay Kemal’de ise sadece laf var”

Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da çiftçilere ücretsiz elektrik sözü vermesini eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’da ne diyor? ‘Belediyeyi bize verin, elektriği size bedava vereyim’ diyor. Ya bu adam ne kadar zavallı. Elektriği kimin ürettiğini bilmiyor. Belediyeler elektriği enerji bakanlığından alır, ücretini öder. Adana’da sizin belediyeniz var, arkadaşlarımız sordu. Hadi Adana’daki çiftçilere bedava elektrik ver bedava verebiliyorsan. Yalan hep yalan. Biz onlardan hiçbir şey beklemiyoruz, gölge etmesinler başka şey istemeyiz. Antalya ve Muğla’da yangın oldu. Buraların belediyeleri sizde, peki siz ne yaptınız? Oranın da altyapılarını biz yaptık. İzmir Bay Kemal’in milletvekili olduğu il değil mi? Afet olan bölgede o evleri kim yaptı, yine biz yaptık. 750 kadar evi teslim ettik, 3 binini de yapıp teslim edeceğiz. Bizde laf yok icraat var, Bay Kemal’de ise sadece laf var. Geleceğe ülkemizin damgasını vuracağız. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Şüpheniz olmasın 21. yüzyılın yükselen yıldızı Türkiye’dir.”

Asiye Ateş açıklaması: “Bunun bedelini ödeyecekler”

Dört yaşındaki Asiye Ateş’in pitbull cinsi iki köpek tarafından yaralanmasına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Dört yaşındaki Asiye yavrumuzu pitbulllar parçalama noktasına getirdi. Asiye yavrumuzu dün gece buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan kardeşimin hastanesine, Akdeniz Üniversitesi’ne naklettik. Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, ‘acaba babasını nasıl aldatırız’ onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler. Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iyi çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz. Vatandaşımıza, ‘Bu devlet nerede?’ dedirtmedik, dedirtmeyeceğiz.”

Kur açıklaması: “Ben ekonomistim, benim işim bu”

Erdoğan, daha sonra toplu açılış töreninde konuştu. Ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Birileri döviz yükseldikçe ‘Türkiye ekonomisi batacak, bize de gün’ doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor, ellerini ovuşturuyordu. Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki 84 milyondan her birinin hayatını olumsuz etkiliyordur. Bizim derdimiz kurun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihtiyaçlar, imkânlar belirler. Unutmayın atalarımızın güzel bir lafı var, dere yatağında akar. Ben ekonomistim, benim işim bu. Bay Kemal bilmez. 40 yıllık siyasette bu türlerle uğraştık. Türkiye’nin gerçekleriyle, milletin menfaatiyle ilgisi bulunmayan spekülatif bir dalgayla ülkemizin boğulmaya çalışılmasıdır. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşılaştık” diye konuştu.

Belediyelere sokak hayvanlarını toplama çağrısı

Gaziantep’te dört yaşındaki Asiye Ateş’in pitbull cinsi iki köpek tarafından yaralanmasına bir kez daha değinen Erdoğan, “Tüm belediyelerimize sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızı hem bu canları koruyacak adımları atmaları çağrısında bulunuyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen hadise. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.