Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öykü Didem Aydın ile Hukuk Okulu (8): Ağaca iple asılarak katledilen bir köpeğin yası tutulabilir hayatı

Öykü Didem Aydın, Hukuk Okulu’nda bu hafta hayvanlara yönelik şiddeti ve Hayvan Hakları Yasası’nı ele aldı.

Aydın, “Değerli hayat/değersiz hayat ayrımını insanlar kendi aralarında bile yaparken hayvanlar söz konusu olduğunda bu ayrım en keskin, en can yakıcı ve en kahredici formunu alıyor ne yazık ki. 18 Aralık Cumartesi günü, kangal kırması, Anadolu Çobanı, candan mı candan, munis mi munis bir dostumuz, Karaburun’da ağaçta asılmış olarak bulundu. Ölü muayenesi yapan veteriner raporu, bu cinayetin toplum sözleşmemizi feshederek aramızdaki hukukun en asgari standardını çiğnemiş insanlar eliyle işlendiğini, masum canımızın boğularak katledildiğini ifade ediyor. Boynundan asılı kardeşimizin ölümünün müsebbibini bulup çıkarmak insanların da artık boynunun borcu olmalı. İnsanın vicdanı olduğu malum ama anlatıya göre vicdan uykudadır, denir. Uyandırmak için vicdan eğitimi gerekir. İşte tam da bu noktada bir hayatın yas tutulabilir bir hayat olup olmadığı, onu umursamayıp umursamadığımız son derece önemli.” dedi.

Öykü Didem Aydın, Hukuk Okulu’nda yaptığı analizde “yası tutulabilir (değerli) hayatlarla yası tutulamayan (değersiz) hayatları oluşturan koşulları ağaca asılarak katledilen köpeğin soruşturması örneğinde tartıştı ve Hayvan Hakları Yasası için çağrı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.