Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ilk devre sona eriyor: Lider Trabzonspor’un konuğu Medipol Başakşehir – Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor deplasmanında

Süper Lig’de ilk devre, bu hafta oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Galatasaray’ın rakibi Fraport TAV Antalyaspor

Galatasaray, bugün (25 Aralık) Fraport TAV Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Ali Şansalan yönetecek.

Yaşadığı puan kayıpları ile tarihinin en kötü günlerinden geçen Galatasaray, ligde oynadığı 18 karşılaşmada altı galibiyet, altı beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Fatih Terim’in ekibi, lider Trabzonspor’un 21 puan gerisinde 12. sırada yer alıyor. 

Son beş haftada 14 puan kaybeden Galatasaray, küme düşme hattından yalnızca yedi puan uzaklıkta. Fraport TAV Antalyaspor’u yenerek devreyi moralli kapatmak isteyen sarı-kırmızılılar, rakibini konuk ettiği son 10 lig maçında altı galibiyet ve dört beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Ancak Galatasaray, ligde oynadığı son yedi maçta üç puan alamayarak hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan OPTA verilerine göre bu sezon 18 haftada 24 puan toplayan Galatasaray, üç puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana ligin bu aşamalarındaki en düşük puanda kaldı.

Son haftaların formda takımı Fraport TAV Antalyaspor ise ligde oynadığı 18 karşılaşmada altı galibiyet, dört beraberlik ve sekiz mağlubiyet aldı. Nuri Şahin’in ekibi, Galatasaray maçına galibiyet için çıkacak. Ancak Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda oynadığı son üç maçta sahadan puansız ayrıldı. 

Haftanın maçında Trabzonspor’un konuğu Medipol Başakşehir

Trabzonspor, bugün (25 Aralık) Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Halil Umut Meler yönetecek.

Geçen hafta Altay’ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzonspor, ligde oynadığı 18 karşılaşmada topladığı 45 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 36 gol atarken kalesinde ise yalnızca 14 gol gördü.

Trabzonspor, Medipol Başakşehir’i sahasında yenerek şampiyonluk yürüyüşüne devam etmeyi hedefliyor. Ancak bordo-mavililerin rakibine karşı şansı tutmuyor. Trabzonspor, rakibi ile oynadığı son 12 lig maçında yalnızca bir galibiyet alabildi. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, sahalarında oynadığı son beş lig maçında puan kaybetmedi. Trabzonspor’un Medipol Başakşehir karşısındaki en büyük kozu ise Andreas Cornelius olacak. Danimarkalı santrfor, son üç maçta fileleri dört kez sarsarak göz doldurdu. 

Emre Belözoğlu yönetiminde üst üste galibiyetler alan Medipol Başakşehir, 18 maç sonunda topladığı 32 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Medipol Başakşehir, Trabzonspor’a karşı son dönemde büyük üstünlük kurmayı başardı. İstanbul temsilcisi, rakibine konuk olduğu son altı lig maçında üç galibiyet ve üç beraberlik aldı. Emre Belözoğlu, Medical Park Stadyumu’nda Edin Visca’nın performansına güveniyor. Visca, kariyeri boyunca Trabzonspor’a altı gol attı. 

Fenerbahçe, sahasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u konuk edecek

Fenerbahçe, yarın (26 Aralık) Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra ilk maçına VavaCars Fatih Karagümrük karşısında çıktı. Fenerbahçe, uzun süre dokuz kişi oynayan rakibi ile 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yarattı. Fenerbahçe, ligde oynadığı 18 karşılaşmada sekiz galibiyet, beş beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Sarı-lacivertliler, lider Trabzonspor’un 16 puan gerisinde dördüncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibini konuk ettiği son dört lig maçında üç galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Ancak Fenerbahçe, evinde oynadığı son dört lig maçında yedi puan kaybederek zirve yarışının oldukça gerisinde kaldı. Fenerbahçe, aynı zamanda son beş haftada yalnızca altı puan toplayabildi. Mesut Özil ise Fenerbahçeli taraftarların bu zor günlerinde tek mutluluk kaynağı olarak göze çarpıyor. VavaCars Fatih Karagümrük karşısında takımının tek golünü atan yıldız futbolcu, böylelikle kariyerinde ilk kez üst üste üç gol atmayı başardı. 

Küme düşme hattında yer alan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı 18 karşılaşmada yalnızca 15 puan toplayabildi. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile oynadığı son iki lig maçında ise dört puan topladı.

Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor deplasmanında

Beşiktaş, 27 Aralık Pazartesi günü İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Mete Kalkavan yönetecek.

Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra takımı Önder Karaveli’ye emanet eden Beşiktaş, son üç haftada yedi puan topladı. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 18 karşılaşmada ise topladığı 28 puan ile lider Trabzonspor’un 17 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor. 

Önder Karaveli yönetiminde çıkışa geçen Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Siyah-beyazlılar, rakibi ile oynadığı son 10 maçta altı galibiyet, üç beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Öte yandan Beşiktaş, bu sezon deplasmanda oynadığı sekiz lig maçında yalnızca bir galibiyet alabildi. Önder Karaveli’nin Konyaspor karşısındaki en büyük kozu ise Rachid Ghezzal olacak. Geçen hafta Göztepe filelerini sarsarak takımını galibiyete taşıyan Ghezzal, formunu günden güne artırıyor.  

İttifak Holding Konyaspor, İlhan Palut yönetiminde harikalar yaratmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, ligde oynadığı 18 karşılaşmada 10 galibiyet, altı beraberlik ve iki mağlubiyet alarak 36 puan topladı. İttifak Holding Konyaspor, lider Trabzonspor’un en yakın takipçisi konumunda. İlhan Palut’un öğrencileri aynı zamanda sahasında oynadığı son 15 lig maçında mağlubiyet yüzü görmedi ve bu alanda ligde devam eden en uzun serinin sahibi. 

Süper Lig’in 19. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

25 Aralık Cumartesi

Kasımpaşa-Altay

GZT Giresunspor-Atakaş Hatayspor

Galatasaray-Fraport-TAV Antalyaspor

Trabzonspor-Medipol Başakşehir

26 Aralık Pazar

Çaykur Rizespor-Gaziantep FK

Aytemiz Alanyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Göztepe-Adana Demirspor

Fenerbahçe-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

27 Aralık Pazartesi

Yukatel Kayserispor-Demir Grup Sivasspor

İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş

Süper Lig’in 19. haftası öncesinde oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.