Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Metal Sendikası grev kararı aldı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 12 Ekim’de başlayan ve 130 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Grev kararı alan sendikanın Bursa-Gemlik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Artık sözün bittiği yerdeyiz, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Bundan sonraki süreçte, eylemse eylem, grevse grev” dedi.


Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Renault, Mercedes, MAN, Türk Traktör, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Bosch, Otokar ve bunların yan sanayilerinde çalışan 130 bin işçiyi ilgilendiren görüşmelerde MESS, ilk altı ay için yüzde 12, diğer altı aylık periyotlar için enflasyon oranında artış önermişti. Sosyal haklar için ise birinci yıl için yüzde 19,25, ikinci yıl için de enflasyon oranı kadar artış teklif edilmişti.

Türk Metal Sendikası’nın yazılı açıklamasında, “MESS’in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemler yapan ancak bunlardan da bir sonuç alamayan sendikamız, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerini korumak, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında hak ve adaletten taviz vermemek için 24 Aralık 2021 günü grev kararı almıştır” denildi.

Kavlak: “Her yerde, her meydanda biz olacağız”

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, şunları söyledi: “Son birkaç gündür, örgütlü olduğumuz bütün bölgeleri eylem alanına çevirdik. Bütün bölgelerde küçük çaplı mitinglerle mücadelemizi yükselttik. Pazartesiden (27 Aralık) itibaren eylemlerimize devam edeceğiz. Çerkezköy’de, Gebze’de, Bolu’da, Sakarya’da, Ankara’da olacağız. Her yerde, her meydanda biz olacağız, hiç durmayacağız. 24 Aralık itibarıyla grev kararımızı aldık. Artık yalnızca sokaklar, caddeler, meydanlar değil, artık her yer eylem yeridir, her yer, bütün işyerleri eylem alanıdır. Grev kararımız hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.