Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: “Ey şahıs, beni takip etmeye devam et”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve partisi hakkındaki sözlerine Twitter’dan cevap verdi. CHP lideri, “Ey şahıs, Şanlıurfa’ya önerdiğim enerji modelini önce trollerinle kapatmak istedin; baktın olmuyor kendin geldin. Bugün bir saat kürsüde beni anlatmışsın, anlat anlat. Beni takip etmeye devam et” diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (26 Aralık) AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da çiftçilere ücretsiz elektrik sözü vermesini eleştiren Erdoğan, “Elektriğin belediyelerin sorumluluğunda olmaması bir yana güya hesap uzmanı bu zatın yaptığı hesap, başlı başına bir felakettir. Neymiş? Şanlıurfa’da 2 milyon 300 bin dönüm taşlık arazi varmış. Oraya güneş enerjisi sistemi kuracakmış. Bu şekilde üretilen elektriği de çiftçiye bedava verecekmiş. Ya Bay Kemal, siz daha Millet İttifakı olarak cumhurbaşkanı adayınızı bile belirlemediniz. Önce şunu bir açıklayın” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt gecikmedi. CHP lideri Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Ey şahıs, Şanlıurfa’ya önerdiğim enerji modelini önce trollerinle kapatmak istedin; baktın olmuyor kendin geldin. Bugün bir saat kürsüde beni anlatmışsın, anlat anlat. Beni takip etmeye devam et. Tekrar ediyorum, Şanlıurfa’nın taşlık arazisinde güneş enerjisinden elektrik üretilir. Erdoğan’ın söylediklerine bakmayın, o önce konuşur sonra dediklerimi aynen yapar. Asgari ücret, elektrik faturaları, emekliye ikramiye, 3600 ek göstergede yapacağı gibi… Şimdi de kadınları ve nafakayı konuşmaya başlamış. Koş Erdoğan koş, sana daha neler yaptıracak bu Bay Kemal!”

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dikkat edin namus sözü. Seçim meydanlarında verdiği bu sözlere daha sonra ne oldu? Tabii ki diğer tüm vaatleri gibi bu namus sözü de yalan oldu. Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkartıp yerine aralarında terör örgütüyle iltisaklı kişilerin de bulunduğu 45 bin kişiyi işe aldılar. Şimdi utanmadan, sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde hanımlarıyla beraber o ağlayan insanların gözyaşlarını sen bize anlatma” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt gecikmedi. İmamoğlu Twitter’dan paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

“İki buçuk yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21 bin 500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.