Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 19. hafta başladı: Galatasaray, ligde yedi maç sonra kazandı – Trabzonspor ile Medipol Başakşehir yenişemedi

Süper Lig’de 19. hafta, dün (25 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Fraport-TAV Antalyaspor’u Sofiane Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu’nun attığı goller ile 2-0 mağlup ederek yedi maçlık galibiyet hasretine son verdi. Lider Trabzonspor ise sahasında Medipol Başakşehir’i konuk etti. Müsabaka, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Günün diğer maçlarında Kasımpaşa, sahasında Altay’ı 2-0 mağlup ederken Atakaş Hatayspor ise deplasmanda GZT Giresunspor’u 1-0 yendi. 

Galatasaray’ın yedi maçlık galibiyet hasreti sona erdi

Galatasaray, Süper Lig’in 19. haftasında Fraport-TAV Antalyaspor ile karşılaştı. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça Galatasaray hızlı başladı. Sarı-kırmızılılar, ilk 10 dakikalık bölümde Mostafa Mohamed’in şutlarında kaleci Ruud Boffin’i zorlamayı başardı. Ancak Fatih Terim’in öğrencileri, etkili başlangıcını ilk yarının kalan dakikalarına yaymakta güçlük çekti. İlk devrenin golsüz eşitlik ile biteceğinin düşünüldüğü anlarda ise sahneye Sofiane Feghouli çıktı. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Kerem Aktürkoğlu’nun pasına hareketlenen Feghouli, çektiği sert şutta fileleri sarsarak takımını öne geçiren isim oldu. İlk yarı, Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına geride giden Fraport-TAV Antalyaspor, ikinci yarıya gol pozisyonları ile başladı. 48. dakikada Mukairu ile gole yaklaşan kırmızı-beyazlılar, 51. dakikada ise Doğukan Sinik’in şutunda direği geçemedi. Öte yandan Galatasaray, Doğukan’ın kaçırdığı golün hemen ardından Fraport-TAV Antalyaspor filelerini sarstı. Rakip savunmanın hatası sonrası top ile buluşan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası dışından jeneriklik bir gole imza atarak aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın son düdüğüne kadar üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 

Kerem Aktürkoğlu’nun Harry Potter serisinden esinlendiği gol sevinci:

Fraport-TAV Antalyaspor’u rahat geçen Galatasaray, yedi maçlık galibiyet hasretine son verdi ve puanını 27’ye çıkardı. Nuri Şahin’in ekibi ise 22 puanda kaldı. 

Kerem Aktürkoğlu’nun nefis golü:

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon Galatasaray formasıyla bir Süper Lig maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu oldu. (OPTA)

Trabzonspor ile Medipol Başakşehir yenişemedi

Lider Trabzonspor, Süper Lig’in 19. haftasında Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maç, durağan bir tempoda oynandı. Her iki ekip de gol pozisyonlarına girmekte oldukça zorlandı. Maçın ilk tehlikesine ise Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, 20. dakikada Dorukhan Toköz’ün şutunda üst direği geçemedi. Trabzonspor, 31. dakikada ise Andreas Cornelius ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Marek Hamsik’in harika pasında top ile buluşan Cornelius, meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. İlk yarı, golsüz eşitlik ile sona erdi.

Medipol Başakşehir, ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf oldu. Maçtaki ilk net pozisyonunu 48. dakikada yakalayan deplasman ekibi, Guldbransen’in yakın mesafeden topu dışarıya atmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Ancak karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki ekip de istediği fırsatları yakalamayı başaramadı. Müsabaka, başladığı gibi golsüz sona erdi. 

Medipol Başakşehir ile berabere kalan Trabzonspor, puanını 46’ya çıkardı ve ilk devreyi ilk sırada tamamladı. Emre Belözoğlu’nun ekibi ise 33 puana ulaştı.  

Emre Belözoğlu’nun göreve geldiği 15 Ekim 2021’den bu yana Süper Lig’de maç kaybetmeyen tek takım Medipol Başakşehir oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 19. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Kasımpaşa 2-0 Altay

GZT Giresunspor 0-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 2-0 Fraport TAV Antalyaspor

Trabzonspor 0-0 Medipol Başakşehir

Süper Lig’in 19. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

26 Aralık Pazar

Çaykur Rizespor-Gaziantep FK

Aytemiz Alanyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Göztepe-Adana Demirspor

Fenerbahçe-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

27 Aralık Pazartesi

Yukatel Kayserispor-Demir Grup Sivasspor

İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.