Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BDDK’dan aralarında eski Merkez Bankası başkanları, ekonomistler ve gazetecilerin de bulunduğu 26 kişi hakkında suç duyurusu


Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), 26 kişi ve sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu isimler arasında hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saracoğlu, ekonomistler Güldem Atabay, Mustafa Sönmez ve Selçuk Gezer, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gazeteciler Emin Çapa, Şeref Oğuz, Alican Uludağ ve Erk Acarer de var. BDDK, bu sabah beş isim hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aralarında Prof. Dr. İzzet Özgenç, eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saracoğlu, ekonomistler Güldem Atabay, Mustafa Sönmez ve Selçuk Gezer, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, gazeteciler Emin Çapa, Şeref Oğuz, Alican Uludağ ve Erk Acarer‘in de yer aldığı 26 kişi ve sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusunda bulundu. BDDK, “kurum ile ilgili itibar zedeleyici açıklama ve yorumlarla ilgili” Bankacılık Kanunu’nun 74. maddesine aykırılıktan işlem yapılmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BDDK’nın suç duyurusu üzerine, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında soruşturma başlatmıştı.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.