Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Levent Gök Roboski’ye gitti: “Elbette iktidar değişecek ve bağımsız yargı olaya tekrar el koyacak”

Yarın, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Roboski köyünde meydana gelen katliamın 10. yıldönümü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, bugün sabah saatlerinde Roboski’ye giderek katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Yaklaşık üç saat Roboski’de kalan milletvekilleri, ailelere “Elbette iktidar değişecek ve bağımsız yargı olaya yeniden el koyacak” diyerek seslendi.

“34 yurttaşımız dünyanın en gelişmiş silahlarıyla bombalandı”

Katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin adalet arayışı hakkında konuşan Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi: “Roboski’deyiz bugün. 10 yıl önce burada Türkiye tarihinin, hatta dünya yakın tarihinin en büyük katliamlarından biri yaşandı ve 34 yurttaşımız dünyanın en gelişmiş silahlarıyla maalesef bombalandı ve yaşamını yitirdi. Bunlardan 18’i çocuktu ve aradan 10 yıl geçti. Annelerin gözyaşı hiç bitmedi. Adalet gerçekleşmedi maalesef. Bütün amacımız katliamın sorumlularını yargı önüne çıkarmaktı. Bu toprak gözyaşına maalesef doymadı. Biz 10 yıl önce de buradaydık, burada olacağız. Bu adalet gerçekleşene kadar da burada olacağız.”

“Elbette iktidar değişecek ve bağımsız yargı olaya tekrar el koyacak”

Levent Gök de iktidar değiştikten sonra “bağımsız yargı” ile adaletin getirileceğini belirterek şöyle konuştu: “Ben hep 28 Aralık’tan önce zamanın durmasını istiyorum. Zaman dursun ki bombalar patlamasın. Size ‘Karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözü verenler, hepsi bu olayın içinde. Genelkurmay’ından MİT’ine, TSK’nın en üst kademesinden Milli Güvenlik Kurulu’na, devleti yöneten bütün üst kadrolara. Hepsinin ortaklaşa aldığı bir karar. Bizler son nefesimize kadar bu olayı takip edeceğiz. Elbette iktidar değişecek ve biz de Meclis’te çoğunluğumuzla ve bağımsız yargının olaya tekrar el koymasıyla bu olayı mutlaka adalet önüne getireceğiz ve çocuklarınızın o yükselen çığlıklarının, onların sesleri olmaya devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü‘nde 28 Aralık 2011 gecesi Irak sınırından geçen köylüleri bombaladı. Grupta, bazıları çocuk 38 köylü ve en az 50 katır bulunuyordu. Bombardıman sonucu 18’i çocuk 34 kişi yaşamını yitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.