Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’den Ahmet Davutoğlu’na ziyaret – Mithat Sancar: “Muhalefet partileri arasında diyalog mekanizmasının tereddütsüz işlediğini göstermemiz gerekiyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bugün (27 Aralık) Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından genel başkanlar açıklamalarda bulunurken basın mensuplarından soru alınmadı. 

Pervin Buldan: “Türkiye’nin en acil ihtiyacının erken seçim olduğunu dile getirdik”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, erken seçim taleplerini bu görüşmede dile getirdiklerini ve diğer siyasi partilerle yapacakları görüşmelerde de gündeme taşıyacaklarını belirterek, “Ekonomik kriz başta, toplumun büyük bir beklenti içinde olduğu muhalefet partilerinin bir araya gelmesiyle bu beklentiyi en azından seçim dönemine kadar istişare ederek süreci nasıl yöneteceğimize dair görüşlerimizi paylaştık. HDP olarak Türkiye’nin en acil ihtiyacının erken seçim olduğunu dile getirdik” dedi.  

“Erken seçime kadar geçiş dönemine ihtiyaç var”

Erken seçime kadar geçiş dönemine ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Buldan, “Demokrasi ve hukukun olmadığı bir süreç yaşıyoruz ve mağdur olan Türkiye halklarıdır. AKP-MHP hükümetinin gündem değiştirme anlayışı olsa da ekonomik krizi gündem yapmaktan çıkarsalar da Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var” diye konuştu.

Mithat Sancar: “En azından muhalefet partileri arasında diyalog mekanizmasının tereddütsüz işlediğini göstermemiz gerekiyor”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye’nin en temel ihtiyacının diyalog olduğunu belirterek şunları söyledi: “En azından muhalefet partileri arasında diyalog mekanizmasının tereddütsüz işlediğini göstermemiz gerekiyor. Seçime kadar hukuksuzluklara ve halkın soyulmasına karşın girişimlere, ortak iradeyi nasıl göstereceğimizi tartışmaya da ihtiyacımız var.”

Ahmet Davutoğlu: “Bütün siyasi partilerin, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü ile temel insan hakları zemininde buluşmasında büyük önem var”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da partiler arasındaki görüşmelerin diyalog zeminini güçlendirdiğini şu sözlerle vurguladı: ”Cumhuriyetin 100. yılına girerken bütün siyasi partilerin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü ile temel insan hakları zemininde buluşmasında büyük önem var. Bu tür ziyaretlerin böyle bir zemin için anlam taşıdığını düşünüyoruz.”

“Hemen ve acil seçim

Gelecek Partisi’nin de erken seçimden yana olduğunu aktaran Davutoğlu, “Erken seçim yerine ‘hemen ve acil seçim’ demiştik. Bu konudaki ısrarlı vurgumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Ortak açıklamanın ardından basın mensuplarından soru alınmadı.

HDP ziyaretlere devam edecek

HDP, daha önce açıkladığı takvimle uyumlu şekilde muhalefet partileri ile görüşmeye devam edecek. HDP eş genel başkanları yarın saat 09.30’da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ni, 13.00’te ise Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.