Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs gölgesinde oynanan İngiltere Premier Lig “Boxing Day” maçları: Altı karşılaşmada toplam 28 gol

İngiltere Premier Lig’in 50 yılı aşan geleneği Boxing Day, 26 Aralık 2021 ile 3 Ocak 2022 tarihleri arasında peş peşe oynanacak karşılaşmalara sahne olacak. Boxing Day’in ilk ayağı ise dün (26 Aralık) oynanan altı karşılaşma ile başladı. Futbolseverler, bu karşılaşmalarda toplam 28 gol izleyerek adeta göz banyosu yaptı. Öte yandan oynanması planlanan dokuz maçtan üçü, kulüplerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi. 

Etihad Stadyumu’nda gol yağmuru

Manchester City, İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında Leicester City’yi konuk etti. Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşma gol yağmuruna sahne oldu. Müsabakaya akıl almaz almaz bir tempoda başlayan Manchester City, henüz ilk 25 dakika sona ermeden rakip filelere dört gol gönderdi. Mavi-beyazlı taraftarları ayağa kaldıran ilk gol, 5. dakikada Kevin De Bruyne’den geldi. Ceza sahası içinde top ile buluşan Belçikalı yıldız, meşin yuvarlağı soluna çekip uzak köşeye nefis bir gol attı. Öne geçtikten sonra da ataklarına hız kesmeden devam eden Manchester City, 13. dakikada Aymeric Laporte’un Youri Tielemans tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Riyad Mahrez penaltı vuruşunda fileleri sarsarak aradaki farkı ikiye çıkardı. Leicester City, güçlü rakibi karşısında ilk yarının kalan dakikalarında da varlık gösteremedi. 21. dakikada İlkay Gündoğan ile skoru 3-0’a getiren Manchester City, 25. dakikada ise Raheem Sterling’in düşürülmesiyle bir penaltı daha kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Sterling, Kasper Schmeichel’ın koruduğu kaleyi Manchester City adına dördüncü kez sarstı. Pep Guardiola’nın öğrencileri, ilk yarıyı 4-0 önde kapattı.

Etihad Stadyumu’nu dolduran taraftarlar, ikinci yarının ilk 20 dakikalık bölümünü adeta ağzı açık izlemek zorunda kaldı. Leicester City forması giyen futbolcular, farklı bir kimliğe bürünerek ikinci yarıya başladı. Brendan Rodgers’ın ekibi, 55. dakikada James Maddison’un golü ile skoru 4-1’e getirdi. Leicester City, yalnızca dört dakika sonra ise Ademola Lookman ile aradaki farkı ikiye indirdi. 65. dakikada Ederson’un sektirdiği topta fırsatçılığını konuşturan Kelechi Iheanacho, Etihad’da soğuk duş etkisi yaratacak golü kaydetti ve takımını maça yeniden ortak etti. Ancak Leicester City’nin umutları kısa süre içinde sona erdi. Ev sahibi, kullanılan köşe vuruşunda fileleri sarsan Aymeric Laporte’un golü ile rahatladı. Gol perdesini kapatan isim ise Raheem Sterling oldu. 

Manchester City, nefesleri kesen maçta Leicester City engelini 6-3’lük skor ile aştı ve liderliğini sürdürdü. 

Manchester City-Leicester City karşılaşmasının özet görüntüleri:

Arsenal, Norwich City’yi sahadan sildi

Milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın formasını giydiği Norwich City, sahasında Arsenal ile kozlarını paylaştı. Ligde zor günler geçiren  ev sahibi, güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi. Maç boyunca Norwich City’ye büyük üstünlük kuran Arsenal, ilk 45 dakikayı Bukayo Saka ve Kieran Tierney’nin golleri ile 2-0 önde kapattı. 

Arsenal, ikinci yarıda da gollerine devam etti. Takımının ilk golünü kaydeden Bukayo Saka, 67. dakikada bir kez daha sahne alarak aradaki farkı üçe çıkardı. Alexandre Lacazette ve Emile Smith Rowe’un golleri ise skoru belirledi. Arsenal, Norwich City’yi 5-0 yenerek üst üste dördüncü galibiyetini elde etti. 

Norwich City-Arsenal karşılaşmasının özet görüntüleri:

Antonio Conte’nin Tottenham’ı yoluna doludizgin devam ediyor

Antonio Conte’nin takımın başına gelmesi ile çıkışa geçen Tottenham, Premier Lig’in 19. haftasında Crystal Palace’ı konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayarak üst üste pozisyonlara giren ev sahibi, aradığı golü 32. dakikada buldu. Lucas Moura’nın pasında top ile buluşan Harry Kane, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Tottenham’da ilk golün asistini yapan Lucas, iki dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı. Emerson’un ortasına harika yükselen Brezilyalı yıldız, yaptığı kafa vuruşunda kaleci Jack Butland’ı avladı. 37. dakikada Wilfried Zaha’nın kırmızı kart görerek oyundan atılması ise Crystal Palace’ın işini oldukça zorlaştırdı. 

İlk yarıyı 2-0 önde kapatarak soyunma odasına giden Tottenham, bir kişi eksik oynayan Crystal Palace karşısında oyunun temposunu düşürdü. 74. dakikada fileleri sarsan Heung-min Son ise maçın skorunu belirledi. Crystal Palace engelini 3-0 ile geçen Tottenham, puanını 39’a çıkartarak ilk dört yarışında ”Ben de varım” dedi. 

Tottenham-Crystal Palace karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=ZuQJDStnqAA

Southampton’dan West Ham United deplasmanında sürpriz galibiyet

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile ilk dört yarışında yara alan West Ham United, sahasında Southampton’ı konuk etti. Müsabaka, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Southampton, maçın 8. dakikasında Mohamed Elyounoussi’nin ceza sahası dışından attığı nefis gol ile öne geçti. Ralph Hasenhüttl’ın ekibi, ilk yarıyı Elyounoussi’nin bu golü ile önde kapatmayı başardı. 

West Ham United, seyircisinin desteğini alarak ikinci yarıya başladı. West Ham’ın hücum aksiyonlarını sırtlayan Michail Antonio, 49. dakikada fileleri sarstı ve takımını maça yeniden ortak etti. Ancak Craig Dawson, ev sahibinin moralini büyük ölçüde sarsan bir hataya imza attı. 60. dakikada Armando Broja’yı ceza sahası içinde düşüren Dawson, penaltıya sebebiyet verdi. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen James Ward-Prowse, Southampton’ı karşılaşmada yeniden öne geçiren golü kaydeden isim oldu. Ancak West Ham United, kalesinde gördüğü bu gole Said Benrahma ile üç dakika sonra cevap vermeyi başardı. 

Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada sahne sırası Jan Bednarek’e geldi. Polonyalı futbolcu, James Ward-Prowse’un kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı filelere yollayarak Southampton’a üç puanı getirdi. 

West Ham United-Southampton karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=BUPqvepikVA

Chelsea, iki maçlık galibiyet hasretine son verdi

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında Aston Villa, sahasında Chelsea ile kozlarını paylaştı. Ev sahibi, karşılaşmaya koronavirüse yakalanan menajeri Steven Gerrard’dan yoksun bir şekilde çıktı. Bu durum, Aston Villa’yı maçta olumsuz etkiledi. 

Reece James’in 28. dakikada kendi kalesine attığı gol ile öne geçen Aston Villa, bu üstünlüğünü yalnızca altı dakika koruyabildi. Chelsea’nin dünyaca ünlü yıldızı Jorginho’nun penaltı golü, ilk 45 dakikanın skorunu belirledi. İkinci yarıya Romelu Lukaku’yu sahaya sürerek başlayan Maviler, bu değişikliğin etkisini kısa süre içinde gördü. Chelsea, 56. dakikada Belçikalı santrforu Lukaku’nun kafa golü ile üstünlüğü eline geçirdi. 

Aston Villa karşısında skora dengeyi getiren Jorginho, 90+3. dakikada bir penaltı golüne daha imza atarak skoru belirledi. Steven Gerrard’ın ekibini deplasmanda 3-1 yenen Chelsea, böylece iki maçlık galibiyet hasretine son vermiş oldu. 

Aston Villa-Chelsea karşılaşmasının özet görüntüleri:

Brighton, Brentford’u iki gol ile geçti

Brighton ile Brentford, İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında karşı karşıya geldi. İki denk gücün karşılaşmasında kazanan Brighton oldu. Graham Potter’ın öğrencileri, ilk 45 dakikada Leandro Trossard ve Neal Maupay’ın attığı goller ile müsabakadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Brentford’u rahat geçen Brighton, 11 maçlık aranın ardından üç puan ile tanıştı.

Brighton-Brentford karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=UjeeGzgLNA4

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında oynanması planlanan Liverpool-Leeds United, Wolverhampton-Watford ve Burnley-Everton karşılaşmaları, kulüplerde ortaya çıkan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi. 

İngiltere Premier Lig’in 19. haftasında alınan skorlar:

https://twitter.com/premierleague/status/1475226199999893511?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler