Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 19. hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u rahat geçti

Süper Lig’in 19. haftası, dün (26 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u Filip Novak ve Dimitris Pelkas’ın attığı goller ile 2-0 mağlup etmeyi başardı. 

Günün diğer maçlarında Aytemiz Alanyaspor lie VavaCars Fatih Karagümrük ve Göztepe ile Adana Demirspor, sahadan 1-1’lik beraberlikler ile ayrıldı. Gaziantep FK ise deplasmanda Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, üç maçlık galibiyet hasretine son verdi

Fenerbahçe, Süper Lig’in 19. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan müsabakaya ev sahibi hızlı başladı. Maçın ilk düdüğünden itibaren rakip kaleyi abluka altına alan sarı-lacivertliler, aradığı golü 10. dakikada buldu. Mert Hakan Yandaş’ın nefis pasında top ile buluşan Filip Novak, yerden düzgün bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, kalesinde gördüğü golün ardından oyuna ortak olmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, maçtaki ilk tehlikesini ise 15. dakikada yakaladı. Adem Büyük, Semih Kaya’nın ortasında meşin yuvarlağı vole ile filelere yollamak istedi fakat top, az farkla dışarı çıktı. Fenerbahçe, rakibi önünde skor avantajını koruyarak soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Müsabakanın ikinci yarısı, ilk yarının aksine daha düşük tempoda geçti. 53 ve 56. dakikalarda Serdar Dursun ile gole yaklaşan Fenerbahçe, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un fişini 73. dakikada attığı golle çekti. Enner Valencia’nın pasında top ile buluşan Dimitris Pelkas, kaleci Ertaç Özbir engelini aşarak aradaki farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Pelkas, böylelikle bu sezon ilk golünü Öznur Kablo Yeni Malatyaspor filelerine atmış oldu. Fenerbahçe, rakibini 2-0 mağlup ederek taraftarlarına üç puan armağan etmeyi başardı.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u yenerek üç maçlık galibiyet hasretine son veren Fenerbahçe, puanını 32’ye çıkardı. Ligin dibine demir atan Marius Sumudica’nın ekibi ise 15 puanda kaldı. 

Fenerbahçe’nin Öznur Kablo Yeni Malatyaspor galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 19. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Kasımpaşa 2-0 Altay

GZT Giresunspor 0-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 2-0 Fraport TAV Antalyaspor

Trabzonspor 0-0 Medipol Başakşehir

Çaykur Rizespor 0-1 Gaziantep FK

Aytemiz Alanyaspor 1-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Göztepe 1-1 Adana Demirspor

Fenerbahçe 2-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Süper Lig’in ilk devresi, bugün (27 Aralık) Yukatel Kayserispor-Demir Grup Sivasspor ve İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmaları ile sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.