Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP İstanbul-Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı-bıçaklı saldırı: İki yaralı

İstanbul’da bugün (28 Aralık) HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bir kişi silahlı ve bıçaklı saldırı düzenledi. İki partili yaralandı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. HDP’nin açıklamasında, “Bahçelievler İlçe Örgütümüze yönelik gerçekleşen saldırı münferit değildir. Tıpkı yarın (29 Aralık) duruşması görülecek olan Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişi gibi. Bu saldırılar bizleri yıldıramaz” denildi.

İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırgan, parti binasında bulunan Ramazan Dişarı ve Aziz Şimşek‘i bıçaklayarak yaraladı. Hafif yaralanan iki partilinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Saldırganın bir elindeki silah ve diğer elindeki bıçakla tehditler savurduğu öğrenildi. Partililer tarafından engellenmeye çalışan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer saldırının ardından ilçe binasına gitti.

HDP’den açıklama: “Saldırı münferit değil”

HDP, Twitter’dan açıklamada bulunarak saldırıyı kınadı.

HDP’nin açıklamasında “Bahçelievler İlçe Örgütümüze yönelik gerçekleşen saldırı münferit değildir. Tıpkı yarın duruşması görülecek olan Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişi gibi… Bu saldırılar bizleri yıldıramaz. Halklarımız partisine sahip çıkarak en güçlü cevabı veriyor, vermeye devam edecek” denildi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Birol: “Size biat etmedik, etmeyeceğiz”

HDP’liler parti binası önünde saat 15:30’da açıklamada bulunmak istedi. Ancak polis, Şirinevler Meydanı tarafından binanın bulunduğu sokağa gitmek isteyenlere izin vermedi. Bunun üzerine HDP’liler bina önünde oturma eylemine başladı, sloganlar atarak polisin tavrını kınadı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, “HDP diz çökmedi, çökmeyecek. Öldürmekle boynumuzun eğileceğini düşünüyorlarsa akıllarından şaşarım. Biz halkız, daha önce nasıl bu planları bertaraf ettiysek yine ederiz. Bu saldırılar sistematiktir. Bilin ki dimdik ayakta olacağız. Korkmuyoruz, sinmiyoruz. Size biat etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: “İktidar temsilcileri, en başta İçişleri Bakanı bu saldırıların siyasi sorumlusudur”

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, akşam saatlerinde HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasını ziyaret etti. Saldırının Roboski katliamının yıldönümü ve İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapıldığına dikkat çeken Sancar, “Saldırıları hazırlayan zemin nefret politikalarıdır, hedef gösterme politikaları ve korkularıdır. HDP’den korkuyorlar. Her gün yeni bir söylemlerle hedef göstermeye devam ediyorlar. Her gün televizyonlarda bizi hedef gösteren iktidar temsilcileri, en başta İçişleri Bakanı bu saldırıların siyasi sorumlusudur ve bunun da hesabını mutlaka verecektir. İktidar da verecektir” dedi.

“İktidar kaybetme korkusu ile her türlü kaos planına zemin hazırlayacak”

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iktidar kaybetme korkusu ile her türlü kaos planına zemin hazırlayacak oyunlara da girişecektir. Bunu da biliyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımız katledildiğinde bunu söylemiştik. O zaman ortaya konan dayanışma bu planların durmasını sağlamıştı. Şimdi yeni bir denemeye girişmeye çalışıyorlar. Hiçbir provokasyon ve kaos planı HDP’nin demokratik siyasetteki ısrarını bozamayacaktır. HDP’nin bu ülkeye her kesimi kapsayan adil büyük barışı mücadelesine engel olmayacaktır. En ufak bir karamsarlığın ve korkuya, kaygıya, umutsuzluğa asla yer yoktur. Korku asıl iktidarı sarmıştır, korku bizim semtimize uğramaz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, saldırının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deniz Poyraz davası yarın görülecek

HDP İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz öldürülmüştü.

Davanın ilk duruşması yarın (29 Aralık) İzmir Adliyesi’nde 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.